Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Maldív szigetek Maldív szigetek Your World © Minden jog fenntartva

Hogyan kerüld el a nyaralás utáni depressziót Kiemelt

Sajnos én azok közé az emberek közé tartozom, akik sokat szenvednek a nyaralás utáni depresszióval. Minden egyes nyaralásom után hazaérve nem találom a helyem. Egyszerűen nem is tudom, hogy mihez kezdjek és behúz a depi. De az utóbbi időben egy kis odafigyeléssel sikerült javítanom a helyzeten és már nem fekszem több napot az ágyban egy-egy nyaralás után, sőt már egyáltalán nem is érzem rosszul magam. Következzenek tehát az én nyaralás utáni depresszió elleni támadásaim!

 

1. Az első lépést még a nyaralás előtt meg kell tenni, készítsd elő a lakást a hazaérkezésre. Rakj rendet, takaríts ki, mosogass el, vidd le a szemetet és cseréld ki az ágyneműt. Hidd el isteni érzés lesz a "tiszta" lakásba hazaérni, ahol nem a mocsok és a rumli vár és befekhetsz a pihepuha frissenmosott ágyneműbe. Otthon édes otthon!

2. Ahogy hazaértél, azonnal pakold ki a bőröndödet! Nincs annál rosszabb, mint napokig bámulni az összerakott koszos holmit, kerülgetni a bőröndöt és azon álmodozni, hogy milyen jó is volt ott és, hogy mennyire visszamennél. Minél többet vársz a pakolással, annál nehezebb lesz nekiállni.

3. Szelektáld a ruhákat és állj neki a mosásnak. Egyrészt nem fogod azt érezni, hogy semmihez sincs kedved, és úristen, most mihez kezdj itthon, mert rögtön ott a tennivaló. Ruha be a mosógépbe, teregetés, újabba adag ruha be, teregetés, közben bőrönd teljes kipakolása, holmik, kacatok elrakása. Nekem is idő kellett mire ehhez hozzászoktam, de ma már ez a legjobb, amit tehetek ha hazaérek egy hosszú útról.

4. Ha végeztél a mosással, vagy még akár közben is, állj neki a képek kiválogatásának. Szelektáld a fotókat, akár napokra bontva tedd be mappákba, töröld ki a rosszul sikerült képeket. Ezzel is úgy leszel, hogy minél tovább halogatod, annál nehezebb lesz nekiállni, végül, senki sem fogja megnézni a képeket, még te magad sem. A képek nézegetése emellett visszahozza a nyaralás közbeni hangulatot és jó kedvre fog deríteni.

5. Vedd fel a kapcsolatot az ott megismert emberekkel facebookon, twitteren vagy e-mailben. Csatlakozz olyan csoportokhoz, akik ugyanazt a nyaralást csinálták végig, mint te, a közös témából életreszóló barátságok is köttethetnek! Velük megtalálhatod a közös hangot, nem úgy mint az itthonmaradt kollégákkal, rokonokkal, akiknek hiába magyarázod, hogy neked ott milyen jó is volt.

6. Főzd meg újra az ottani ízeket. Nézz ki olyan recepteket a neten, amiket a nyaralás alatt ettél és készítsd el te magad. Kutasd fel azt a helyet, ahol lehet kapni olyan italt, amit ott ittál és készíts tematikus estet egy jó kis vacsorával. Ezt csinálhatod a pároddal együtt, vagy még ennél is jobb, ha a barátoknak szervezel egy ilyen bulit, így ők is picit részesei lesznek a te élményednek.

7. Keresd a kalandot itthon is. Attól mert hazaértél nem kell a négy fal között szomorkodni. Keress új kalandokat, felfedezni valókat itthon, kutass új éttermek, izgalmas programok után. Legyél turista a saját városodban, lehet, hogy jobban fogod élvezni, mint a nyaralást.

8. Kezdj el valamit! Mindegy, hogy mit, csak valaminek a kezdete legyen. Ha be akarsz iratkozni egy tanfolyamra, akkor itt az idő, legyen az cukrász, újságíró, vagy nyelvtanfolyam. Az új kezdete elfeledteti veled, hogy valaminek vége lett, új emberekkel ismerkedhetsz meg és nem fogsz a már megtörténten keseregni.

9. Mozogj. A mozgás mindig segít a hangulatingadozás javításában, mert endorfint termel, úgy, mint a csoki, csak ettől nem fogsz hízni. Irány a konditerem, vagy a futópálya, de kinézhetsz magadnak a youtubeon is fitness videókat, az a lényeg, hogy kezdj el valamit. Én a GymRa-t szoktam böngészni, és onnan válogatok magamnak edzéseket.

10. Készíts el az ott hallgatott zenékből egy toplistát és repülj velük vissza a nyaralás helyszínére. Ezt akár beviheted a munkahelyedre is vagy a metrón, buszon, villamoson, kocsiban is szólhat. Akár a tematikus esten is le lehet játszani ;)

+1. Kezdd el tervezni a következő nyaralást. A tervezés mindig izgalmas fázis, miért ne lehetne elkezdeni egy évvel előbb. Ráadásul így sokkal nagyobb rá az esély, hogy összejön rá az a pénz, amit rá akartál szánni. A félretett pénz mellett készíts egy nyaralás dobozt vagy üveget, amiben a nyaralásra szánt összeghez raksz hozzá minden nap egy kicsit. Ebből jó kis költőpénz gyűlhet össze az utazásig!

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó