Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Folyadékos Zacskó Folyadékos Zacskó Your World © Minden jog fenntartva

Mit pakolj a folyadékos zacskóba Kiemelt

A repülés néha nem egyszerű, vannak szabályok amiket mindenkinek be kell tartani, ilyen például a folyadék felvitele. Most megosztom veletek, hogy én mit szoktam felvinni a folyadékos zacskómban a repülőre.

A 20x20 cm-es lezárható zacskó maximum 1 liter folyadékot tartalmazhat, ez ugye 10x100 ml-re bontható le. Vagy ennél kisebb űrtartalmú tubusok, krémek. De darabonként maximum 100 ml a megengedett legnagyobb mennyiség a zacsiban. Ha hosszabb útra megyek, akkor nincs különösebb probléma, mert a nagyobb folyadékos tubusokat, mint a sampon vagy balzsam beleteszem a nagybőröndbe. De a kisebb utaknál ahol nem viszek magammal csak kisbőröndöt, ott bizony bele kell sűríteni mindent a 20x20-as zacskóba.

Sampon-balzsam

Szerencsére a drogériákban gondolnak az utazókra és mindent árulnak mini méretben, így van ez a samponnal és a balzsammal is. Ebből mindig jól be szoktam vásárolni és egy-egy darabot beleteszek a folyadékos zacskóba. Nekem muszáj magammal vinnem sampont és balzsamot különben a hajam kezelhetetlen kócban lógna és hazaérve le kéne vágni az egészet, úgyhogy különösen örülök a mini balzsam verzióknak.

Kézkrém-arckrém

A kézkrémből is a mini verziót szoktam választani, a Niveának van egy nagyon jó hidratálója, ami egyaránt jó arcra és kézre is, nem árt ha spórol az ember a hellyel ilyenkor. Ezek a hidratálók, akár testápolónak is használhatóak, mondjuk egy leégés esetén.

Arclemosó

Arclemosót mindig szoktam vinni magammal, de mostanában átszoktam az arctörlő kendőre, amit így nem kell beletenni a folyadékos zacskóba. Ezzel is helyet takarítva meg benne. Az arctörlőt én a Dm-ben szoktam venni, Balea érzékeny bőrre valót, ami nem irritálja a szememet, így a sminket is nyogodtan lemoshatom vele.

Szájápoló

Szájápolóból mindig a csavarosat választom, mert ki szeret ilyenkor a baciktól hemzsegő kézzel belenyúlni a kézzel kenősbe és utána, azt még a szájára is kenni?

Orrspray-szemcsepp

A repülőn nagyon száraz a levegő, ezért nem árt ha van nálunk orrspray és szemcsepp is. Én főleg az orrspray-t használom ilyenkor, még a felszállás előtt spriccelek belőle, ezután nem fáj annyira az orrom a levegőtől. Ha valakinek amúgy is érzékeny a szeme, akkor a szemcsepp szinte kötelező!

Fogkrém

Nincs is annál jobb, amikor egy hosszú út után fogat moshat az ember. Én a kis repülős mosdóban utálok fogat mosni, de leszállásnál vagy átszállásnál az az első dolgom, ilyenkor jól jön a mini fogkrém. Van, hogy a fogkefét is a zacskóba szoktam tenni, azért még soha nem szóltak, hogy az nem folyadék. Szeretem, ha minden egy helyen van.

Kézfertőtlenítő

Kézfertőtlenítőt mindig szoktam vinni repülős útra, ugyanis a repülőgép egy hatalmas baktérium tanya. Van, ahol az ételkiosztás előtt nem is adnak törlőkendőt és olyankor jól jön egy kis fertőtlenítés. Ezt is lehet kapni 100 ml-es kiszerelésben, úgyhogy simán mehet a zacskóba. Be szoktam dobni emellett a táskába mini popsitörlőt is, ha nincs folyadék, akkor az is megfelel egy kis tisztításra.

Naptej-BB krém

Már előfordult velem, hogy pár napos utazáskor is nagyon leégtem, azóta tanultam a dologból és mindenhova viszek magammal mini naptejet. A Dm-ben szoktam venni, 30 faktoros, gyerekeknek való naptejet, ami jó az arcra is. Már többször megmentett a paradicsompiros arctól. A BB krémemben is van UV védelem, de ez általában nem elég az erős napsütéssel szemben. Amúgy a BB krém is mehet a tasakba, mert egyszerre hidratál és elfedi a bőrhibákat, tehát tökéletes alternatívája az alapozónak.

Szempillaspirál-tus-szemceruza

Mivel a spirálban és a tusban is folyadék van, ezért ezeket is be szoktam dobni a csomagba és mellé egy szemceruzát. Így egyben van egy kis sminkigazító szettem, amivel az ébredés után a WC-ben ki tudom igazítani a szétfolyt, elkenődött sminket.

Szúnyogriasztó

Volt már olyan helyszín, ahol különösen kellett tartani a maláriás szúnyogoktól, ezért elengedhetetlen volt a szúnyogriasztó spray. Szerencsére ezt is lehet kapni 100 ml-esben, viszont nagyon sok helyet foglal el a csomagban. Ilyenkor nem árt bedobni mellé egy Fenistil gélt is, ami egyaránt jó a szúnyogcsípésre és a leégésre is.

Izzadásgátló

Nem árt magunkkal vinni egy kis dezodort sem, de ebből is inkább a krémes állagút, amit nem kell betenni a folyadékos zacskóba. Ha mégis folyadék állagú van, akkor ez a másik, ami a legnagyobb helyet foglalja majd el.

Ha valaki a saját termékeit szeretné magával vinni és nem szeretne mini termékeket vásárolni, arra is van alternatíva, sok drogériában kaphatóak üres tubusok, amibe át lehet tölteni a nagyobb kiszerelésű krémekből.

Fontos, hogy a csomagod ne tartalmazzon 100 ml-nél nagyobb kiszerelést, mert azt el fogják venni és kidobják. Nem fogják nézni, hogy az éppen egy Armani testápoló vagy egy Vichi arclemosó. Ha valakinek folyadék állagú gyógyszere van, az természetesen felvihető 100 ml-nél nagyobb kiszerelésben is, viszont igazolni kell az eredetét az orvosi recepttel. Célszerű egy angol nyelvűt is beszerezni, hogy külföldön se problémázzanak. Ez egyébként az összes orvosságra igaz, nem csak a folyadék állagúra. Ha nincs otthon ilyen lezárható 20x20-as zacskód, akkor a reptéren be tudod szerezni a Relay üzletekben, vagy az átvilágítós asztalnál.

További tanácsokat az Utazási tippeknél találsz!

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó