Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Utazásra születtél Utazásra születtél Vadon

20 jel, hogy utazásra születtél Kiemelt

A napokban röppent fel az a hír, hogy állítólag van egy gén, ami arra sarkallja az embert, hogy utazzon. Ekkor jutott eszembe a gondolat, hogy mik azok a jelek, ami szerint benned vagy bennem megvan az a gén. Nézzünk tehát, 20 olyat, ami a génhordozókra jellemző.

 

1. Bárhol, bármilyen körülmények között tudsz ismerkedni, barátkozni legyen szó a metro aluljáróban vagy egy parkban. Ez a te tereped, mindenkivel szívesen szóba elegyedsz, akár életreszóló barátságok is köttethetnek. Ennek a fordítottja, de ugyanígy ide tartozik, ha hetekig, akár hónapokig elvagy egyedül és nem zavar, az sem ha senki nem szól hozzád. Egyedül szereted felfedezni a várost így nem kell senkihez alkalmazkodnod.

2. Nem zavar, ha kétnaponta más a tusfürdőd, samponod, és többször előfordult már, hogy tusfürdővel mostál hajat.

3. Már van egy bevett security check rutinod, mindig mindent ugyanolyan sorrendben teszel fel az átvilágító asztalra.

4. Mesterien becsomagolod a cuccaidat és általában semmi sem marad otthon, ha mégis, akkor pedig nem stresszelsz, hiszen van egy B terved mindenre.

5. Azt, hogy hello, köszönöm, egészségedre, már legalább 10 nyelven tudod.

6. Kiválóan kezeled a térképeket, soha nem tévedsz el, ha mégis, akkor az csak azért lehetett, mert direkt arra akartál menni. ;)

7. Az All-inclusive szó megemlítésétől is már rosszul vagy, te nem azért utazol, hogy egy szállodában lógasd a lábad, és minden egyes nap ugyanazt a kaját edd. Azt otthon is megteheted.

8. Amikor meglátsz egy motort, jet-skit, hajót, repülőt rögtön a kaland ugrik be, nem pedig a veszély.

9. Ragaszkodsz néhány tárgyhoz, ruhához, szuvenírhez, amit akkor viseltél/vettél, amikor különleges helyeken voltál.

10. Az oltóközpontba félévente jársz, különböző egzotikus oltásokkal beoltatni magad.

11. Soha, de soha nincs vége az utazós bakancslistádnak, mert, amikor egyet végre kipipálhatsz, akkor 5 ugrik a helyére és persze arra az egyre is bármikor visszamennél.

12. Több időt töltöttél már repülőn, mint a négyes-hatoson egész életedben.

13. Inkább éhenhalnál, minthogy egy irodai munkával lekösd magad egész életedre.

14. Arról álmodozol, hogy hivatásos utazó leszel, mondjuk egy tv műsornál vagy egy utazós blognál, esetleg a National Geographicnál.

15. Imádod az utazós rovatokat a magazinokban, vagy jobb esetben te magad írod.

16. Értetlenül állsz a tény előtt, hogy sok embernek nincs is útlevele. Hogyan lehetséges ez???

17. Ha valaki megkérdezi, hogy mi a következő úticél, hova szeretnél elutazni, akkor soha nem egy ország vagy város a válaszod, hanem egy egész 10 pontos lista

18. Külföldön mindig a helyi ételeket keresed és nem elégszel meg a Subway-el, Mekivel, Burgerrel, vagy ha mégis azt választod, mert már annyira éhes voltál, akkor bűntudatod van. :D

19. Nagyon gyorsan alkalmazkodsz a helyi időzónához, időjáráshoz, bezzeg ha hazajössz olyan jetleg-ed van, hogy egy hétig ki se bírsz kelni az ágyból.

20. A hol az otthonod kérdésre a Föld a válaszod, vagy van az otthon, az otthon-otthon meg a szállodai szoba otthon... stb.

Benned van az utazós gén? Bennem mindenképpen, ha nem is minden egyes pontnál, de a legtöbbnél, erősen bólogattam. Te mivel egészítenéd ki a listát?

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó