Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Hogyan vészeld át a hosszú repülőutat Hogyan vészeld át a hosszú repülőutat kép: travelocity.com

Hogyan vészeld át a hosszú repülőutat

Ha hosszú repülőútra készülsz vagy rendszeresen utazol, akkor ezt a listát neked találták ki. Hogyan vészelj át egy 24-12-6 órás repülőutat, hogy közben ne őrülj meg a székedet rugdosó gyerektől, az üvöltő csecsemőktől, a horkoló papikáktól és a repülőgép zúgásától? Hát így!

Csekkolj be időben

Általában a repülés előtt 24 órával, de van, hogy 32 vagy 48 órával előbb is be lehet csekkolni a repülőre. Érdemes minél előbb becsekkolni, mert akkor még tudsz választani a helyek között és a neked legjobban tetszőt azonnal befoglalni. Ne lepődj meg, ha 48 órával előtte a repülőt félig foglaltnak jelzi, ez azt jelenti, hogy a te jegyed vagy szinted a légitársaságnál ezekre a helyekre jogosít fel. Az emergency exit helyei és az első ülések általában a magasabb kártyával rendelkezőknek (silver, gold, platinum) van befoglalva és ők azok között választhatnak.

Ülj hátra

Nem mindig jön be, de általában mindenki előre akar ülni ezért a kisebb repülők végében gyakran 3 ülés is üresen marad, ahol már szépen el lehet feküdni. Ha foglaltak azok a helyek, amiket szeretsz, akkor egy próbát megér.

Óvakodj a családos nyaralós időpontoktól

Ha nem szeretnéd, hogy az ülésedet halálra rugdossa egy gyerek, akkor kerüld el a péntek és a vasárnap estét, sőt a szünidők kezdetét is! Sorry, but not sorry.

Használd az airmiles-okat

Ha régóta utazol, akkor szép mennyiségben gyűlnek az airmiles-aid, amiket bizony beválthatsz eco comfort, business vagy first jegyekre. Ha ezt előre nem tetted meg, a reptéren még mindig van rá lehetőséged, ha van szabad hely. Velünk egyszer előfordult, hogy engem upgrade-eltek eco-ról businessre a férjemet pedig firstre, ez egy A380-as volt és a repülő közepén volt egy bár, csapossal és korlátlan italfogyasztással... ;)

Használd a premium economyt

Előre is lefoglalhatod az Eco pluszt bizonyos összegért, de még a repülőn is felajánlják, persze pénzért. Döntsd el, hogy neked megéri-e fizetni a helyért vagy nem. Ezek általában a székek business után következnek és nagyobb a legroom, de van, hogy 2 helyet kapsz.

Próbálkozz be a free upgrade-el

A repülőre felszállva valahogy megváltoznak az emberek és mindenki hirtelen morcos lesz és undok. Tedd az ellenkezőjét, legyél extrán kedves a személyzettel és hátha "megkínálnak" egy hellyel magasabb osztályon. A férjemet így tették át business-re, egy próbát megér! Ha ketten vagytok, akkor még a felszállás előtt próbálkozhattok a nászutas sztorival, vagy a platinum memberrel.

Készülj fel a jetlagre

Kezdd el az időeltolódást már az utazás előtt egy nappal. Ha előre mész az időben, akkor feküdj le korán és próbálj meg minél előbb felkelni, ezt a mintát kövesd a repülőn is így nem lesz akkora a különbség, amikor megérkezel. Tapasztalataink szerint az a jó repülő, ami este ér oda, így ki tudod pihenni magad és reggel fel tudsz kelni időben.

Stresszmentesíts indulás előtt

Pakolj össze előre mindent, készíts egy listát, vagy töltsd le az utazástervezőt és pipálj ki minden részletet. Kezdd a reggelt egy kiadós reggelivel, menj el az edzőterembe, aztán indulja reptérre, ne feledd a reptéren és a repülőn több órát fogsz üléssel tölteni és nasizni.

Ne vigyél magaddal sok súlyt

Ha sok a cuccod inkább pakolj úgy, hogy a neheze a nagybőröndben legyen. Persze a számodra kedves és értékes dolgokat mindig tartsd magadnál, de próbáld meg minimalizálni a súlyt. Lehet, hogy szaladnod kell, hogy elérd a következő gépedet és tapasztalatból mondom, egy Frankfurt nagyságú reptéren őrült tempóban leszaladni több km-t a 10-15 kg-os bőrönddel nem túl jó móka! A hogyan pakolj sorozat pakolási tippjei tuti segítenek!

Vigyél saját párnát

Ugyan a hosszabb járatokon kapsz egy kispárnát, de én mindig magamnál hordok egy sajátot a kényelmesebb alvás érdekében. Plusz a szállodákban is jól jön a nyakkitörős párnák helyett a saját.

Zajszűrős fülhallgató, füldugó

A repülő zajos, a turbinák, a kisbabák üvöltése és a hangosan horkolók kivédése érdekében mindig, ismétlem mindig legyen nálad füldugó és zajszűrős fülhallgató.

Szemmaszk

Az éjszaka közepén sajnos sok utas kíváncsi mi van odakint, egy utazásomon a mellettem ülő lány konkrétan minden 5 percben felhúzta a sötétítőt. Na ilyenkor jó, ha az ember nem akar aludni vagy pedig van nála egy jó kis szemmaszk és eltakarja a világot maga elől.

Öltözz kényelmesen

Ezt már összefoglaltam, egy jó hosszú bejegyzésben, miért érdemes kényelmesen, több rétegben öltözködni!

Foglald le magad

Próbálj meg relaxálni, készíts tervet az útra mit fogsz csinálni az első órákban, legyen több lehetőséged. Vigyél könyvet, sorozatot, filmet, zenét, hogy legyen miből választani. Ha már nagyon elgémberedtél, akkor menj hátra, végezz tornagyakorlatokat, keress innivalót, nasizz, vagy cimbizz le a staff-al.

Igyál sokat

Nekünk van egy trükkünk, mindig veszünk a duty freeben egy fél literes ásványvizet és amikor megszomjazunk bármikor tudunk inni és hátul könnyen után tudjuk tölteni az innivalóknál. A repülő levegője nagyon száraz ezért muszáj hidratálni, a szervezetünket és a bőrünket is, a repülés elején én egy hidratáló arc-kézkrémmel kezdek.

Idő

A legfontosabb, sose nézd az órát, kapcsold ki a kis monitorodat és felejtkezz el az időről, csak próbáld meg valamivel lekötni magad, de sose nézd az órát! Így meg fogsz lepődni, mikor már leszálláshoz készülődtök.

És végül, így kerüld el a nyaralás utáni depressziót!

 

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó