Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Barcelona Barcelona Your World © Minden jog fenntartva

Hogyan pakolj hétvégi kiruccanásra

A férjemnek Barcelonába kellett utaznia múlt héten és úgy döntöttünk, hogy a hétvégére én is utánarepülök. Az utat már jó előre lefoglaltuk és már szinte el is felejtettem az egészet, csak akkor eszméltem rá, hogy utazom, mikor a filofaxomon a következő héthez értem.

 

Az utazás nem igényelt nagy előkészületeket és jó szokásomhoz híven az utolsó napon pakoltam be mindent. Még jó, hogy van egy előre elkészített nyomtatható pakolós listám, amit minden utazásomhoz ki szoktam nyomtatni és végigmegyek rajta, különben itthon maradt volna a fürdőruha... Na de nézzük, hogyan is kell egy repülős hosszú hétvégére felkészülni.

Biztosítás

akármilyen rövid időre is készül az ember, nagyon fontos a megfelelő biztosítás megkötése. Habár a bankkártyákhoz van, hogy jár automatikusan biztosítás, a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek általában csak belföldre érvényesek, vagy nem vonatkoznak a repülős utazásokra. Minden utazásomat azzal szoktam kezdeni, hogy utasbiztosítást kötök, soha nem tudhatja az ember.

Telefon

A másik legfontosabb a telefonom feltöltése, nekem feltöltőkártyás a mobilom és soha nem szoktam elindulni lemerült kártyával. Annál rosszabb nincs, mikor egyedül bolyong az ember valahol és nem tud felhívni senkit. Akinek előfizetéses, annak persze ilyeneken nem kell aggódnia, nekem meg a külföldön összeszedett többszázezres számlákon nem kell. :) Hasznos mobilalkalmazásokért katt ide!

Útlevél/személyi

Az úti okmányok előkészítését is a top3-ban van, ugyanis enélkül nem is lehet utazni. Én biztos, ami biztos be szoktam dobni egy másolatot is, ha véletlenül elveszne vagy ellopnák a csomagomat.

Repülőjegy

Legutóbb mobilon csekkoltam be és mobilra küldte a repülőjegyemet is, ami nagyon jó volt, mert nem kellett kinyomtatni, egyszerűen ott volt a Passbookban és zárolt kijelzőnél is meg lehetett nyitni, amikor beszkennelték.

Hotel foglalások, autóbérlés, cím-telefonlista

Mindig legyen előre kinyomtatott útiterv időpontokkal és szálláshelyekkel, sosem tudhatod, hol lesz rá szükséged, vagy hol fogják kérni! Ha elromlik a telefonod vagy ellopják, jó ha van nálad egy cím és telefonszámlista

Pénz/bankkártya

Azért nem árt ha van az embernél egy kis pénz is, hogy ki tudja fizetni a hotelt... :)

Neszeszer

Korábban készítettem egy listát, hogy én mit szoktam belepakolni a neszeszerbe, ezt ide kattintva érheted el. Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy a folyadékokat ilyenkor mindig a folyadékos zacskóba kell tenni, nem a neszeszerbe, különösen ha az ember kisbőrönddel utazik és nem ad le semmit csomagként.

Folyadékos zacskó

Hogy egyszerűbb legyen az élet összefoglaltam, hogy mit és mennyit szabad felvinni a folyadékos zacskóban és én mit szoktam beletenni.

Gyógyszerek

Az utazás során bizony elengedhetetlen, hogy legyen nálunk egy kisebb gyógyszeres csomag, erről is készítettem egy listát, hogy mit érdemes magunkkal vinni. Annyit hozzátennék a hétvégi kiruccanásokhoz, hogy ilyenkor nem szoktam nagy gyógyszeres csomaggal nekiindulni, csak az alap dolgokat viszem. (fejfájásra, hányinger-csillapító, hasfogó, ragtapasz...)

Időjárás

Érdemes minden utazás előtt ránézni a várható időjárásra, mivel én az utolsó napon szoktam bepakolni, ezért nem szokott nagy eltérést mutatni az előrejelzéstől az tényleges időjárás. Ez alapján szoktam bepakolni a ruháimat, és csak annyit viszek, ami egy kabin méretű bőröndbe belefér. Nem szeretem leadni a cuccaimat, mert félek, hogy elhagyják és persze az értékeket is féltem. (ha leadsz csomagot, soha ne hagyj benne ékszereket, órát, tabletet, fényképezőt stb..)

Olvasnivaló, film, zene

A rövid utakon általában nincs tv a repülőkön, úgyhogy ha nem akarja magát halálra unni az ember, vagy éppen nem álmos érdemes készülni valamilyen olvasnivalóval, zenével vagy filmmel. Én mind a hárommal szoktam készülni, mert soha nem tudom mihez lesz kedvem, a mostani úton például filmeztem, zenét hallgattam és játszottam is az ipaden.

Amit még ne hagyj otthon

  • Fogkefe, fogkrém
  • A fürdőruha minden utazás alapkelléke, ki tudja milyen hotel fog várni, akár -20-ban is lehet a hotelnek fűtött medencéje.
  • Napszemüveg, szemüveg, mivel én szemüveges vagyok nekem kötelező, mert szeretek látni és a transzfernél sem utolsó, ha megtalálom a saját kapumat...
  • Toll, papír
  • Töltők
  • Fényképezőgép, rövid utakra csak a kis kompakt gépet szoktuk vinni
  • Kabát, pulóver, akárhova megyünk a repülőn általában nagyon hideg szokott lenni és van, hogy pulóver és kabát is kell, meg egy jó vastag zokni és egy sál :D fázós vagyok
  • Napolaj, mivel a csomagot nem szoktuk feladni ezért max 100 ml-es kiszerelésben vihetünk magunkkal folyadékot ezért jól bespájzolok mindig naptejekkel a dm mini részlegéről
  • cukorka vagy rágó a leszálláskor
  • és a többit szerintem már leírtam :)

A letölthető csomagoló listát itt éred el, ha nem szeretnél minden utazásodhoz külön listát vezetni :)

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó