Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ha hosszú repülőútra készülsz vagy rendszeresen utazol, akkor ezt a listát neked találták ki. Hogyan vészelj át egy 24-12-6 órás repülőutat, hogy közben ne őrülj meg a székedet rugdosó gyerektől, az üvöltő csecsemőktől, a horkoló papikáktól és a repülőgép zúgásától? Hát így!

A férjemnek Barcelonába kellett utaznia múlt héten és úgy döntöttünk, hogy a hétvégére én is utánarepülök. Az utat már jó előre lefoglaltuk és már szinte el is felejtettem az egészet, csak akkor eszméltem rá, hogy utazom, mikor a filofaxomon a következő héthez értem.

Amikor utazom elég sokszor egyedül vagyok és olyankor csak a telefonomra számíthatok. Telefon nélkül nem érzem jól magam, nekem ez külföldön a komfort zónám. Amikor a telefon nálam van, soha nem érzem magam elveszettnek és külföldön rengeteg helyen van ingyen wifi, szóval nem vagyok elvágva a külvilágtól.

Túl vagyok már pár 10-20 óra fölötti repülős utazáson és azt kell, hogy mondjam, gyűjtöttem elég sok jó és rossz tapasztalatot az utazós ruhával kapcsolatban. Bőven eleget, ahhoz, hogy tudjak egy-két tippet adni az elinduláshoz. A repülős utazásokról régebben mindig az elegancia jutott eszembe, a kiskosztümös és öltönyös fazonok. De mióta hosszabb utakon jártunk Európán kívül, szerintem a kosztümnek és a magassarkúnak semmi helye a repülőn.

Egy utazós blogban olvastam, egy mondatot, ami nagyon megfogott és elgondolkodtatott. A mondat így szólt: Olyat még nem hallottam senkitől, hogy azt mondta volna "de kár, hogy ennyit utaztam". És valóban én se hallottam senkitől ezt és milyen hülyén is hangzik. Az utazás az az élmény, ami örökre velünk marad, nem veheti el tőlünk senki, nem úgy mint a házat vagy az autót, nem öregszik meg, mint a bútoraink vagy a ruháink. Az utazás és az élmény örök és mennyire jó érzés egy-egy ilyen élményre visszagondolni, nosztalgiázni, megnézni a fényképeket és ereklyéket.

Olyan szerencsés vagyok, hogy van egy gyógyszertári szakasszisztens barátnőm, Varga Zsuzsanna, aki örömmel segített nekem az úti gyógyszeres csomag összeállításában. Igazából van egy alap gyógyszeres csomagom, amit magammal szoktam vinni minden utazásra, de jól jön ilyenkor a profi segítség, hogy mégis minek kéne bekerülnie még a csomagba.

Eléggé sokat utazunk a férjemmel, köszönhetően a munkájának és annak hogy a testvéremék Kínában élnek. Úgyhogy azt hiszem mi már rutinos utazónak számítunk. 25 olyan dolog következik, amiről meg lehet ismerni a rutinos utazót. Te az vagy? Derítsd ki!

A hogyan pakolj sorozat következő része a neszeszerről szól, méghozzá arról, mi az, ami még befér egy hosszabb utazásnál és mi az ami már nem, vagy tök felesleges. Nekem egy jól bevált kis neszeszerem van, amit szinte ki sem szoktam pakolni, minden utazásomnál hű társam és szolgálóm. :)

Sajnos én azok közé az emberek közé tartozom, akik sokat szenvednek a nyaralás utáni depresszióval. Minden egyes nyaralásom után hazaérve nem találom a helyem. Egyszerűen nem is tudom, hogy mihez kezdjek és behúz a depi. De az utóbbi időben egy kis odafigyeléssel sikerült javítanom a helyzeten és már nem fekszem több napot az ágyban egy-egy nyaralás után, sőt már egyáltalán nem is érzem rosszul magam. Következzenek tehát az én nyaralás utáni depresszió elleni támadásaim!

A repülés néha nem egyszerű, vannak szabályok amiket mindenkinek be kell tartani, ilyen például a folyadék felvitele. Most megosztom veletek, hogy én mit szoktam felvinni a folyadékos zacskómban a repülőre.

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó