Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Most először megyek haza fél év távollét után

Négy órás, halálrafagyott repülés (16-17 fok, triko, pulcsi, kabát, takaró, kapucni, sál…) után délelőtt 10-kor érkeztünk meg a gépünkkel, és legnagyobb félelmünkre be kellett állnunk a hatalmas kilométeres sorba, ami az útlevél ellenőrzésnél fogadott. A sorban kb csak Kínaiak és mi álltunk, a kis magyar-belga útlevelünkkel, a többiek mehettek a chipes sorba. Ez a km-es sor HÁROM óra után fogyott el! Kicsit idegesen és fáradtan vettük fel a bérautónkat és vágtunk neki a belvárosnak. Egy dolog vigasztalt, hogy nagyon jó hotelbe tartottunk, full a belváros közepébe, a Westinbe.

Hétfőn kezdődött a meló, legalábbis a férjemnek, úgyhogy ott lettem hagyva az Urban hotelben, „majd a másik szállodában találkozunk” mondattal. Még szerencse, hogy a nevét azért elárulta. :D

Szóval az úgy volt, hogy egy napot Brisbane-ben kellett töltenünk, szokás szerint este érkeztünk, mi kis tudatlanok a taxistól értesültünk, hogy itt Brisbane-ben egy hatalmas Ciklon pusztít éppen és nem nagyon kéne nekünk kimozdulni a hotelszobából, főleg nem az este folyamán. Egyébként 26 fok volt és szakadó eső, gondolhatnátok, hogy ránksült a ruha a nagy párától, de nem, mert ezen a kontinensen imádják a klímát és a sofőrünk kb 16 fokra állította, hátha melegünk van. Nem volt.

Éppen egy új-zélandi strandon piknikezek, egy kis kockás takarón, és nagyon nehezemre esik visszaemlékezni, mi is volt a körutazásunk elején. Elő is kaptam gyorsan a kis filofaxomat, amiben napra pontosan leírtam, hogy melyik városban miket néztem meg. (mindenkinekfilofaxot!)

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó