Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Most először megyek haza fél év távollét után

Ha hosszú repülőútra készülsz vagy rendszeresen utazol, akkor ezt a listát neked találták ki. Hogyan vészelj át egy 24-12-6 órás repülőutat, hogy közben ne őrülj meg a székedet rugdosó gyerektől, az üvöltő csecsemőktől, a horkoló papikáktól és a repülőgép zúgásától? Hát így!

Már most szégyellem magam, hogy megírom ezt a bejegyzést, mert az utazás egy fantasztikus dolog és összeteszem a két kezemet, hogy ennyi helyen járhattam már. De bizony elég sokan kíváncsiak voltatok az utazás árnyoldalaira, amik igazából nem is olyan nagy problémák, inkább észrevételek, amiket félre kell söpörni és a szépségeire koncentrálni. Elöljáróban annyit, hogy egy 3 hetes intenzív utazáson vagyok túl Thaiföld és Ausztrália környékéről 12 felszállással és 12 leszállással. :)

A férjemnek Barcelonába kellett utaznia múlt héten és úgy döntöttünk, hogy a hétvégére én is utánarepülök. Az utat már jó előre lefoglaltuk és már szinte el is felejtettem az egészet, csak akkor eszméltem rá, hogy utazom, mikor a filofaxomon a következő héthez értem.

Amikor utazom elég sokszor egyedül vagyok és olyankor csak a telefonomra számíthatok. Telefon nélkül nem érzem jól magam, nekem ez külföldön a komfort zónám. Amikor a telefon nálam van, soha nem érzem magam elveszettnek és külföldön rengeteg helyen van ingyen wifi, szóval nem vagyok elvágva a külvilágtól.

Úgy adódott, hogy év végéig elutazunk Dél-Afrikába újra, ingatlant és irodát keresni, partnereket látogatni és egy kis szórakozás is belefér a pár napban, amíg ott tartózkodunk. Ha már ott vagyunk úgy gondoltuk, hogy ellátogatunk Sun Citybe, Dél-Afrika legnagyobb szórakoztató központjába.

Az afrikai költözésünk miatt párszor már megfordultunk az országban és összegyűjtöttem néhány meglepő dolgot, amit tapasztaltam. A lista teljesen szubjektív és nagyon random, ezek az én észrevételeim, biztos van aki máshogy látta mindezeket.

Prága 2012

Szerdán reggel elindultunk egy kiskerülővel, az 5 órás útból csináltunk 8-at. Nagyon fáradtak voltunk, de Prága elfeledtetett velünk minden bajt. Becsekkoltunk a hotelbe (Best Western Hotel Kampa ****), melynek elég különleges stílusa volt, leginkább lovagkorinak mondanám. Minden falat egy-egy páncél támasztott.

Túl vagyok már pár 10-20 óra fölötti repülős utazáson és azt kell, hogy mondjam, gyűjtöttem elég sok jó és rossz tapasztalatot az utazós ruhával kapcsolatban. Bőven eleget, ahhoz, hogy tudjak egy-két tippet adni az elinduláshoz. A repülős utazásokról régebben mindig az elegancia jutott eszembe, a kiskosztümös és öltönyös fazonok. De mióta hosszabb utakon jártunk Európán kívül, szerintem a kosztümnek és a magassarkúnak semmi helye a repülőn.

Egy utazós blogban olvastam, egy mondatot, ami nagyon megfogott és elgondolkodtatott. A mondat így szólt: Olyat még nem hallottam senkitől, hogy azt mondta volna "de kár, hogy ennyit utaztam". És valóban én se hallottam senkitől ezt és milyen hülyén is hangzik. Az utazás az az élmény, ami örökre velünk marad, nem veheti el tőlünk senki, nem úgy mint a házat vagy az autót, nem öregszik meg, mint a bútoraink vagy a ruháink. Az utazás és az élmény örök és mennyire jó érzés egy-egy ilyen élményre visszagondolni, nosztalgiázni, megnézni a fényképeket és ereklyéket.

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó