K2_BROWSING_IN Karácsonyi tervező

Karácsonyi - Szilveszteri tervező naptár

Írta:  24 március 2014 867
Értékelés:
(1 szavazat)
Karácsonyi tervező Your World © Minden jog fenntartva

Karácsonyi tervező:

A tervezővel fel lehet készülni az egész őrültekházára, ami ránk vár decemberben. Nem csak az ajándékokat sorolhatjátok fel, hanem megtervezhetitek a dekorációt, a csomagolást, a saját készítésű ajándékokat, az ehhez szükséges anyagokat, lelőhelyeket, sőt még a karácsonyi menüt is a receptekkel együtt.

Kinek fogtok képeslapot/csomagot küldeni, kinek mit és hol fogtok megvenni? Ezeket mind-mind vezethetitek ebben a kis A5-ös füzetben. A füzet egyszerű elegáns fehér-arany színekben készül el rendelésre, tehát a fizikai valójában elég limitált kiadás. Emellett le tudjátok tölteni saját magatoknak és kinyomtatni saját használatra.

Ide kattintva érhető el a 2015-16-os verzió!

Tartalma:

Előlap, november, december hónap, díszítés megtervezése, advent, mikulás megtervezése, ajándékötletek felsorakoztatása, inspirációs oldalak, címek, tel számok, linkek, webshopok helye, csomagolás, saját készítésű ajándék kitöltése, karácsonyi menütervező, receptlap, sütilap, szilveszteri tervező, menülap, dekorlap.... stb.

Tervezd meg a karácsonyt!

Bevallom őszintén én nem nagyon vagyok nagy karácsony rajongó. Ennek több oka is van, az egyik ezek közül az őrült ajándékvásárló csorda, ami ilyenkor mindenhol megtalálható, az utaktól kezdve a boltokig. Ezért is már novemberben elkezdem kitalálgatni és megvásárolni a karácsonyi ajándékokat mindenkinek, hogy ne legyen vele gond decemberben. Ez nem is olyan nehéz feladat, mert már ilyenkor is szinte mindenhol amerre járok karácsonyi díszek, zenék és világítás vár.

Előkészületek:

Egyáltalán hol fogod idén tölteni a karácsonyt? Elutazol, vendégek jönnek vagy csak kettesben a pároddal? Ezernyi kérdés cikázik ilyenkor az ember fejében, hogyan is kéne összelogisztikázni a családot, hát még a karácsonyi menüt. A legegyszerűbb, ha összeírod a karácsonyi teendőket egy listába szedve és, amivel már készen vagy azt ki lehet pipálni. Én a naptáramba is listákat írok minden nap és annyira jó érzés egy-egy dolgot kipipálni. Ne halaszd az utolsó hétre az előkészületeket, mert az nagyon nyomasztó tud lenni, hogy még rengeteg feladat áll előtted

Dekoráció:

Milyen lesz a karácsonyfa? Lesz dekoráció a lakásban és adventi koszorú? Nálunk minden éveben van koszorú és némi karácsonyra utaló dekoráció, amit mindig nagy örömmel készítek el. Ha nincs hozzávalóm, akkor jóval előtte beszerzem mindenféle dekoros boltban, vagy nagy bevásárlóközpontban. Idén még nem találtam ki milyen színek legyenek, de majd úgyis jön az ihlet ha meglátok valamit. Érdemes ahhoz igazítanod az idei karácsony színeit, ami a legjobban tetszik, pl egy párna vagy egy takaró vagy egy karácsonyfadísz, így nagyon szép egységes karácsonyi hangulatot alakíthatsz ki a lakásban. Nálam nyerő most a fehér-arany vagy a fehér-szürke-ezüst kombináció, de gondolkodom a fekete-ezüst kombón is.

Terítés:

A terítés nálunk mindig nagyon karácsonyi, anyukám kitesz magáért, jöhetnek ilyenkor a szép karácsonyi szalvéták és a ritkán használt étkészlet na meg az isteni ebéd és vacsora. Ha idén nálad lesz a karácsonyi vacsora, tervezd meg előre, hogy milyen díszítést szeretnél tenni az asztalra, milyenek lesznek a szalvéták, a poharak és a terítő. Készíts kis ültetőkártyákat, az egész dekoráció színeiben, ezek még inkább feldobják az karácsonyi asztalt.

Karácsonyi menü:

Nem árt előre felkészülni, hogy mi lesz a menü karácsonykor, válassz olyan receptet, amit már bejárattál, menj biztosra, hogy ne akkor derüljön ki, hogy hoppá ez nem is finom. Találd ki előre a három napi menüt, habár nyitva van pár bolt az ünnepek alatt is, de kinek van kedve 25-én boltba rohangálni, mert elfogyott a tejföl. Hogy elkerüld az ünnepek előtti rohamot, rendelhetsz online is bizonyos üzletekből (főleg Pesten) de a hosszabban eltartható dolgokat nem árt idejében beszerezni.

Ajándékvásárlás:

A legrettegettebb téma nálam. Régebben mindig az utolsó pillanatban találtam ki, hogy kinek mit vegyek, na erről próbálom magam leszoktatni, és már idejében megírni a listát. Persze ez nem mindig könnyű, mert én mindenkitől olyan jó ajándékot kapok, hogy alig tudom viszonozni. Idén kitaláltuk az "apróság szabályt", hogy senkitől nem szeretnénk nagy ajándékot kapni és venni sem, limitáljuk az elkölthető összeget. Ezzel sok fejfájástól kímélhetjük meg magunkat. A mamáknak pedig ki szoktam találni valami kézzel készített ajándékot és a fényképeknek is mindig nagyon örülnek.

Csomagolás:

A csomagolás nálam az utolsó napokra marad, nem tudok valami szépen csomagolni, de nem is érdekel, az a lényeg, hogy az összes csomagom egy stílusban legyen és kis cetliket teszek rájuk, melyik kié. Idén szeretnék készíteni ajándékkísérő kártyákat is. Ezekhez sok ingyenesen letölthető verziót lehet találni főleg angol nyelven, de én is fogok készíteni egy saját verziót.

 

K2_ABOUT_AUTHOR

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu