K2_BROWSING_IN Your World

Mi történt 2018-ban

Írta:  30 december 2018 773
Értékelés:
(0 szavazat)
Ilyen volt 2018 Your Decor © Minden jog fenntartva

Nem annyira szoktam évértékelő posztokat írni, inkább év közben, amikor elkap az ihlet, akkor vágok bele egy-egy hosszabb lélegzetvételű összefoglalóba, de most valahogy időszerűnek érzem, nem is csak az év vége miatt, hanem a baba születése miatt is.

Igazából a legjobban az Instagram alapján tudom összefoglalni az évemet, mert a Facebookot szinte már egyáltalán nem használom, kivéve a csoportokra. Mindent először a csoportomba töltök fel, utána megy ki Instagramra és persze, amit azonnal ki akarok tenni, az Instastoryra.

Kezdem azzal, amiket elterveztem és sikerült is véghezvinni 2018-ban:

- Átrendeztem az irodát, rendszereztem az íróasztal körül a dolgaimat, kiszelektáltam a papirokat és végre ki is dobtam őket. Visszatértem a rózsaszines palettámhoz, ami eredetileg is volt csak most keveredett bele egy kis pasztellkék. Ezt sokkal inkább magaménak érzem, mint az arany-türkiz kombót. Elkészítettem egy inspirációs táblát és olyan jó elé mindig leülni az asztalhoz, hogy nem a fehér falat bámulom. Rendet raktam a nagy szekrényemben és mindent felcímkéztem, hogy egyszerűbben megtaláljam a dolgaimat. Még mindig rengeteg dolgom van, ami eladásra, felrakásra vár a shopban, de ami késik nem múlik.

- 2017 végén elhatároztam, hogy nagyobb hangsúlyt fektetek a fotózásra. Egységesebb Instagramot szeretnék és ehhez fontosak az előre megszerkesztett képek. Neki is estem a fotózásnak és 2018-ban határozottan úgy érzem, hogy fejlődtem ezen a téren. A színek habár picit tompábbak lettek, de egységesebb kinézete lett az Insta profilomnak, aminek itt nagy hasznát veszem, mert a rendeléseim nagy része onnan érkezik.

- Ezzel párhuzamosan végeztem egy Instagram kulcsszó kutatást plusz megnéztem, hogy milyen stylistok és plannerek dolgoznak a szakmában. Így esett, hogy 2018 vége felé rámtalált Sydneyből egy stylist, akitől nagyon sok rendelésem érkezett és volt olyan jófej, hogy beajánlott rengeteg embernek. A rendeléseim 95%-a ezáltal Sydneyből és környékéről érkezik, ami vicces, mert én Melbounreben vagyok, de a posta ugye megoldja 1-2 nap alatt a szállítást.

- Majd elfelejtettem, hogy 2018 elején volt olyan szerencsém, hogy dolgozhattam egy profi virágos mellett, akinek az üzlete Melbourne legelegánsabb/legdrágább utcáján van. Esküvőt is rendezvényt is dekoráltunk, nagyon sokat tanultam tőle.

- Végre elkezdtem rendszeresen használni a Silhouette gépemet, és a fóliázó gépemet. Rengeteget kísérleteztem vele, hogy tökéletes eredményt kapjak. Teszek is fel majd róla egy videót a csoportomba, hogy egy kísérletezés nálam hány fázisból áll és hány elrontott darabon vagyok túl, ahhoz, hogy elérjem amit akarok.

- Befotóztam néhány régebbi köszönetajándékot, amit úgy éreztem, hogy nem elég jó a kép róla, de még van pár, ami fotózásra vár és persze rengeteg új ötletem is van.

- Készítettem rengeteg új terméket, pl névcímkék, matricák, tortadekorok, esküvői fa táblák, menükártyák. Kipróbáltam a gyertyaöntést, a selyemfestést, és a szappanöntést

- Rendeztem egy nagyobb lélegzetvételű itthoni fotózást, amiből még alig mutattam képeket és a webshopra se nagyon tettem fel belőle, nem is tudom miért.

- A barátaink esküvőjére Cairnsbe készítettem esküvői csokrot és egy kis "mobil" dekort és két babaköszöntő ajándékot is elkészítettem idén.

- És persze kiderült, hogy babát várunk, amivel teljesen át kellett értékelnem, hogy meddig és hogyan dolgozom tovább. A Magyarországi munkáimat a mai napig nem tudom, hogy hogy fogom teljesíteni 2019 nyarán, de a 2018-as nyarat még végignyomtam, bár már sokkal kevesebb rendelést vállaltam el. Egyszerűen a családdal akartam tölteni az időt és nem a kövirózsa ültetéssel. Plusz eléggé fáradékony is voltam az első pár hónapban, nem ment úgy a munka, ahogy általában. Egyáltalán nem bánom, hogy kevesebb rendelésem volt, így sokkal élvezetesebb volt a otthonlét, mint előző nyáron, ahol minden másnap Pest és Soltvadkert között autóztam a rendelések miatt.

Szeretnél egy szuper weboldalt? A Bestweblap a legjobb megoldásokat kínálja. 

- Elkezdődtek az orvosi látogatások és a babaszoba dekorációjának kivitelezése, már olyan 90% megvan. Szeretek a babaszobában ücsörögni és a hasamat simogatva bámulni ki a fejemből. :)

- Sokat kísérleteztem új anyagokkal idén (műanyag, ragasztós toll, papírvirág, fóliázott matrica, pauszpapír), néha visszanézve nem is értem, hogy volt türelmem hozzá. Úgy érzem most, hogy már semmihez sincs, csak legyen meg minden 1-2 nap alatt.

- Teljesen aktualizáltam a könyvelést, most 1-2 számla nincs még beírva de ez nálam nagyon nagy teljesítmény.

- Idén elutaztunk Tasmaniaba, voltunk Brisbaneben, Perthben, Esperanceben, Rottness Islandent, Cairnsben és Magyarországon, nem unatkoztunk annyi biztos. Bár nem utaztam el a férjemmel olyan sokat, mint szoktam, de örülök, hogy most nekem lazább volt az év, nem csak a bőrönd ki és bepakolásáról szólt, és így a munkával is többet tudtam foglalkozni. 

És persze vannak dolgok, amiket nem sikerült teljesítenem 2018-ban:

- Elterveztem, hogy sokkal több letölthető termékkel rukkolok elő. Csak sajnos év közben tönkrement a laptopom és a kis laptop kevés volt ehhez. Utána pedig nem volt energiám leülni megcsinálni.

- Nem jött össze végül egy papírvirágos együttműködésem, mert nem készítettem el időben a virágokat. Ezt mondjuk nem is bánom, mert hosszú távon szerintem nem tudnék annyi virágot készíteni és a ragasztó szagától mindig hányingerem lett :D

- Sokkal több videót terveztem a csoportba kitenni, de még csak most sikerült telefonos tartozékot beszerezni az állványomhoz pár hónapja.

- Az ausztrál webshopot akartam feltölteni teljesen minden termékkel, de valahogy ez is elmaradt, inkább az aktuális munkákra koncentráltam.

- A magyar weboldalamat akartam még aktualizálni, de ehhez is a nagy laptop kellett, aztán már úgy voltam vele, hogy a jövő nyár még annyira bizonytalan, hogy minek is kezdenék bele. Ezt egyébként mindig december-januárban szoktam csinálni. Valószínűleg ez elmarad most és áprilisra tolódik.

- Meg akartam csinálni egy csomó fotóalbumot az utazásainkból, mert nem szeretem, hogy csak gépen van meg. Majd baba alvóidőben... haha

- Szerettem volna akvarellel többet festeni, megtanulni jobban fotózni, több vinylt vágni, képeslapokat készíteni (bár 4-et csináltam), befejezni egy tanfolyamot ami elhúzódott, de ezekre nem maradt már idő.

Összességében

úgy érzem, hogy amit terveztem azt meg is valósítottam, egyáltalán nem vagyok csalódott az elmaradt dolgok miatt, mindig azt csináltam, ami prioritást élvezett, és mellette maradt idő a szórakozásra, utazásra. Úgy gondolom, hogy egész jól sikerült beosztanom az időmet, pontosan így terveztem el az év végét, lezártam az összes rendelésemet és már vannak újak áprilisra, előbb nem is szeretnék dolgozni. Most a januárt csak a babavárásra hagytam, elkezdtem már olvasni a könyveket és az ismeretterjesztő prospektusokat, amiket kaptunk. A babaszoba készen van és megvan anyukám vízuma, kifizettem a számlákat és be vannak időzítve a többiek. Meg vagyok nyugodva, amennyire csak lehet ilyenkor, persze izgatott is vagyok a baba érkezése miatt. Tervezni nem tervezek előre most áprilisig, úgyis majd alakul minden. Ha a jövő év is ilyen sikeres lesz, mint az idei, akkor én már boldog leszek, annyi biztos, hogy sok új kaland vár ránk.


Boldog új évet kívánok nektek!

 Judit

K2_ABOUT_AUTHOR

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

E-mail Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.