Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Your Decor Design Your Decor Design Your Decor © Minden jog fenntartva

Hogyan tovább? 4. rész

A legutolsó bejegyzésemben, ami (fél éve volt..sorry) ott hagytam abba, hogy költözés, új business beindítása új országban. Több, mint egy éve élünk Ausztráliában, Melbourneben és a mai napig felfoghatatlan ez számomra. Most jön egy kis betekintés a kulisszák mögé.

Mi minden történt ez alatt az egy év alatt?

Először is, amikor kiköltöztünk hatalmas álmokkal vágtam neki életünk nagy kalandjának, szépen elterveztem, hogyan fog itt is működni a cég és neki is kezdtem az előkészületeknek. Ahogy kijöttünk utánanéztem a szabályoknak, konzultáltam egy könyvelővel és 2016 decemberében már meg is volt a vállalkozás. Egy valamivel nem számoltam, méghozzá a legnagyobb dologgal, hogy ez nem Magyarország. Most azt kérdezitek, hogyan lehet ezt elfelejteni és jogos is a kérdés. Hát úgy, hogy otthon pont kezdett felfutni a vállalkozásom, tele voltam energiával és nem figyeltem meg az itteni piac sajátosságait. Semmit sem tudtam az Ausztrál szokásokról, esküvőkről, szervezésről stb. És túl sok önbizalommal vágtam neki az indulásnak.

Lefordítottam a webshopot angolra, ami baromi nagy meló volt, azt hittem ezzel végeztem is, aztán telt múlt az idő, próbálkoztam ugyanazzal, mint otthon, Facebook, Insta, hirdetés és nem jöttek a várt eredmények. Kezdtem elkeseredni, megint kétségek gyötörtek, hogy jó irányba haladok-e.

Aztán hazamentem 2 hónapra (otthoni nyáron, itt télen) és tele voltam megrendelésekkel Magyarországon. Ez töltött fel új energiákkal, hogy itt se adjam fel olyan könnyen. Hogy mégiscsak jó ez az irány, és csak többet kell ebbe fektetnem.

Közben rengeteget utaztunk, és amikor ezt írom, akkor úgy értem, hogy alig voltunk itthon pár hónapot. Mindig úgy voltam vele, hogy majd ha visszaérünk, akkor bevetem magam, aztán megint elutaztunk, megint halogattam a komolyabb utánanézést, mígnem eljött az év vége (2017) és az itteni business valahogy nem indult be 100%-osan, sőt 50%-osan sem.

Egy ideig magamat hibáztattam ezért, ami részben így is van, de van itt egy komolyabb tényező is, méghozzá a vízumunk. Jelenleg úgy állunk, hogy 1 hónapunk maradt a vízumunkból, és ha lejár, akkor haza kell menni, vagy másik országba. Hogyan tervezzek úgy, hogy nem tudom, hol leszek fél év múlva, hogyan fektessek be egy induló vállalkozásba úgy, hogy nem tudni meddig maradunk? Hogyan vegyek fel rendeléseket akár 1 évre előre, hogy lehet, hogy már itt sem leszek? Hát sehogy.

Mostanra viszont kitisztult a kép, eljutottam odáig, hogy értem a piacot. Már nem magyarországi vállalkozó fejjel gondolkodom, itt mások a szokások, más az esküvőszervezés felépítése és más az egész esküvői piac is. 1 év kellett, hogy erre rájöjjek, de már nem bánom. Fejlődtem ez alatt az egy év alatt, megfigyeltem és kísérleteztem. Rájöttem, hogy az elején nem hagytam elég időt magamnak a feltérképezésre. Itt kellett élnem ahhoz, hogy megismerjem a piacot és a résztvevőket.

Most itt állok az új kezdet kapujában és 1 hónapunk van a vízumból.

Januárban szétdaraboltam a businesst, új arculatot álmodtam meg, elkészült újra a magyar webshopom, (idén is hazamegyek 2,5 hónapra), frissítettem a magyar weboldalamat, feltöltöttem az elengedni kívánt dolgaimat Etsyre és készül a teljesen új angol webshopom.  Rengeteget gondolkodtam, hogy ez jó döntés lesz-e a későbbiekben, hogy nem hiábavaló munka lesz-e, ha haza kell menni, és arra jutottam, hogy nem, mert fejlődni kell. Nincs olyan hogy hátra, vagy ha van is, akkor én egy lépést lépek hátra, és majd kettőt megyek előre.

Visszatértek az energiáim, kísérletezek, megfigyelek, és a körülményekhez fogok alakulni, ha kell, akkor ezerszer. Ha kell, akkor újra otthon, vagy ha az kell, akkor erre az egy hónapra itt.

És, hogy hogyan tovább? Arról legközelebb reméljük nem csak fél év múlva fogok írni.

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

E-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó