Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Ikea rendezvény 2014 - Éppen Ausztráliáról mesélek Ikea rendezvény 2014 - Éppen Ausztráliáról mesélek Your World © Minden jog fenntartva

Az első nagy csalódásom 1. rész

Érdekes kérdéseket kaptam tegnap egy véletlenül rám találó olvasómtól, Andreától. Az első bejegyzés, amit tőlem olvasott, az a „Nem fog sikerülni” volt. Gyorsan el is beszélgettünk a weboldalam chat ablakában és elhatároztam hogy megírom a kérdéseire a válaszokat.
Egyébként köszönöm, hogy ennyien elolvastátok és reagáltatok az előző bejegyzésre, nagyon jól esett!

Belekezdenék a kérdésekbe az elejétől, hogyan is körvonalazódott bennem a vállalkozás ötlete, egyáltalán mi váltotta ki, hogy belefogjak? Hogyan indultam el? Ez egy több fejezetes bejegyzés lesz, úgy látom, mert senkit nem akarok órákra lefoglalni egyszerre, hogy elolvassa a történetet. :)

Nagyon a legelejéről kezdve, fogalmam sem volt, hogy mivel akarok foglalkozni, egészen 3 évvel ezelőttig. Elmesélem a történetet, mik voltak azok a főbb momentumok, amik hozzájárultak a vállalkozásom kitalálásához és elindításához, úgy érzem ezek fontos részletek ahhoz, hogy összeálljon a teljes kép.


Az általános iskolám egy művészeti suli volt, ahol jártam kerámiázni, nagyon szerettem (mármint a kerámiát), még nyáron is szívesen mentem a művészeti táborba, tök jó, hogy ilyenre volt lehetőségem.
Aztán elkerültem egy gimnáziumba, ahol nem tudtam választani és az általános osztályba jártam, mert se a humán, se a reál tagozat nem jött be. Na itt jól letörték az összes kreativitásomat. Nemrég pont elgondolkodtam a nagy csalódásokon, ami ért valaha és itt volt az egyik. Megkaptam ugyanis a rajztanáromtól, hogy szerinte kár is jelentkeznem rajzos iskolába, mert semmi esélyt nem lát, úgysem fognak felvenni. Ezt mondta a szüleimnek, egy kiállításon, ahol az én képeim is kint voltak egyébként. Ezen én nagyon kiakadtam. Úgy gondolom itt kezdődött el a „csak azért is” mentalitásom, be akartam bizonyítani az ellenkezőjét. Bár ezzel nem voltam akkor tisztában.
Ezután eljártam egy előkészítőre Szegedre fél évig hétvégenként és fel is vettek rajztanári szakra. Azt tudtam, hogy tanítani nem akarok, de a rajz miatt érdemes volt a tanári órákat is végigcsinálni. Imádtam az iskolát, imádtam Szegedet, életem egyik legjobb 4 éve volt. Azóta is jó érzéssel gondolok vissza arra az időszakra.


Hogy ebből az egészből mi az, amit megtanultam?
Azt, hogy nem szabad elhinni mások véleményét, még akkor sem, ha az arcunkba mondják. Nekem akkor ez nagyon rosszul esett és sokat sírtam miatta, de egy dologra mégis jó volt, hogy még jobban akarjam. Utólag persze könnyű ezt belátni, a negativitás megkeményít minket, úgy is lehet mondani, hogy ha „begyakoroljuk”, akkor sokkal gyorsabban rájövünk a „megoldásra” az ilyen helyzetekben.
Azóta elkezdtem ignorálni mások véleményét, és oda sem figyeltem rá, sőt nem is érdekelt. Ez lehet, hogy önzőnek tűnik és flegmának, de ez egy védelem inkább, ami kialakult bennem az évek során.
Mostanában jöttem rá, hogy ez egy veszélyes játék, mert bekapcsol az önvédelem (a korábban tapasztalt élmény miatt) és soha nem érdeklődöm másoktól. Ez oda vezetett, hogy a pozitív véleményeket sem hallom meg, vagy nem figyelek rá eléggé, ami ugyancsak bizonytalanságot szül.


Ezen dolgozom most éppen, hogy kérjek véleményeket újra és ne féljek a rossztól.
A rossz megerősít, ki kell szűrni belőle a jót, azt az irányt amerre tartani kell. A rossz vélemény lehet jó kritika és meg kell tanulnom elfogadnom a kritikát és a helyén kezelni. A jó véleményeknek pedig örülni kell és feltételekkel kezelni. Ahogy semmi sem fekete vagy fehér, vagy, ahogy a szegedi iskolában megtanították, nincs olyan szín, hogy fekete vagy fehér, úgy mindennek ezer oldala van, csak észre kell venni azt.

Na de visszatérve a folyamatra, a következő bejegyzésben elmondom, hogy milyen rögös út vezetett az induláshoz.

Judit

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

E-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó