Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Mézes-fűszeres csirkeszárnyak Mézes-fűszeres csirkeszárnyak Your World © Minden jog fenntartva

Mézes-fűszeres csirkeszárnyak

Már régóta szemeztem a mézes csirkeszárnyakkal, de sajnos a férjem nem csípi az édes-sós keverékeket (kivéve ha nem tud róla hehe). Minden rosszban van valami jó alapon, amikor elutazott nekiláttam a vágyott ínyencségnek és azt kell, hogy mondjam ez most igen jól sikerült.

Amikor megláttam a boltban a csirkeszárnyakat egyből elkapott a hév, hogy kísérletezzek egy picit a konyhában. Még aznap bele is vágtam és nem bántam meg, olyan finom lett a végeredmény. Receptet elő sem kerestem, csak összekavartam pár fűszert és ment a sütőbe.

Hozzávalók:

mennyiségeket nem írok, mert érzésre megy

  • Csirkeszárnyak
  • méz
  • tubusos grillfűszerkeverék
  • só (vigyázz vele, mert a grillfűszerben is van só)
  • bors
  • olívaolaj
  • (fokhagyma, chili paprika)

A csirkeszárnyakat egy nagyobb tálba tettem rácsorgattam egy-két kanál mézet, mehetett rá a só, bors, grillfűszerkeverék és az olívaolaj. Ezeket jól összeforgattam és betettem az ActiFry-ba. (Az Acti-t két éve vettük, amikor a férjemnek epe problémái voltak, olaj és zsír nélküli sütésre kiválóan alkalmas. Imádjuk, a sültkrumplit azóta olaj nélkül készítjük benne, majd írok róla egy hosszabb összefoglalót). Az Acti helyett mehet az előmelegített sütőbe is. Az ActyFry nagyon gyorsan megsüti, kb 15 perc alatt kész is lett, a sütőben szerintem több idő kell neki. Én csak egy adagot készítettem belőle, legközelebb a sütőben próbálkozom én is egy nagyobb adaggal.

Ez egy nagyon egyszerű és gyors recept, remélem ti is kipróbáljátok!

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó