K2_BROWSING_IN Gasztro

Fagyaszd le a nyarat!

Írta:  21 április 2015 723
Értékelés:
(1 szavazat)
Fagyaszd le a nyarat! Minden jog fenntartva © Your World

Ez a bejegyzés úgy született, hogy megláttam egy képet Pinteresten, (hol máshol...) és rácsaptam a térdemre, (persze csak gondolatban), hogy ilyen nekem is kell! Meg is volt minden hozzávalóm, úgyhogy gyorsan lefagyasztottam a nyarat!

Mivel nálam a fűszernövények elég gyorsan elpusztulnak a benti melegben, kint meg ugye mégsem hagyhatom őket megfagyni, ezért is hasznos ez a kis trükk. Igazából nincs bajom a szárított fűszernövényekkel sem, abból is akad a szekrényben zacskó számra, de valahogy ez az olívás megoldás felkeltette az érdeklődésemet. Egyrészt baromi jól néz ki! Másrészt tök praktikus, csak előszedek egy kockát, dobom a serpenyőbe és mehet rá a többi hozzávaló.

Nem kell attól tartanom, hogy megborul az olívás bödön, ami nálam sűrűn előfordul...(béna vagyok, na) :D Nagy előnye, hogy a fagyi kockák nem bérlik ki véglegesen a helyet a jégkockatálban, miután megfagytak át lehet tenni őket egy zacskóba vagy dobozba, sőt fel is lehet címkézni, hogy milyen fűszert tettél éppen abba a jégtömbbe. Én egy zacsiba raktam át őket, bár nem címkéztem fel, de mivel csurig megpakoltam fűszerekkel, látszik, hogy milyen van benne. Tettem el bazsalikomosat, rozmaringosat, petrezselymeset és vegyesen is. De nyugodtan kísérletezhetsz más fűszerekkel is!

Mikor végeztem kimostam a jégkockatartót és a nyári jól bevált limonádé alapomat is lefagyasztottam: citrom, menta, citromfű kombinációt. Ha vendégek jönnek, teszek pár kockát a limonádéba és csak bámulják, hogy ezt te csináltad? Mintha olyan bonyolult lenne! Nyáron tettem bele epret és cseresznyét is, de láttam már dinnyéset  sőt virágosat is! Ha virágosat szeretnél, akkor szerezz be ehető virágot, amit nem tudom, hol fogsz találni, vagy tehetsz bele nem ehetőt, amit csak üvegek hűtésére tudsz felhasználni, pl: Pezsgő. Btw, tudja valaki, hol lehet ehető virágot kapni? :)

K2_ABOUT_AUTHOR

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu