Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Csodaszappan - Kaltenecker Andrea Csodaszappan - Kaltenecker Andrea Csodaszappan, Romanov Anni Photo, Your Decor © Minden jog fenntartva

Interjú - Csodaszappan - Kaltenecker Andrea

Andival nemrég ismerkedtem meg, amikor megkeresett a Csodaszappan készítőjeként. Rögtön megbeszéltünk egy találkát, és kölcsönösen szimpatikusak voltunk egymásnak. Ebből a szimpátiából kialakult egy együttműködés és a Csodaszappanokat már megtalálhatjátok a Shopban is! Most pedig egy interjút olvashattok Andiról, a Csodaszappan megalakulásáról és néhány kulisszatitokról.

Kérlek, mutasd be magad, mivel foglalkozol? Hogyan kezdődött az egész? Mi indított el ebbe az irányba?
32 éves tájépítészmérnök vagyok. Az egyetemet elvégezve diplomamunkám megvalósításával töltöttem közel három évet: a közel ezer borospincét számláló monori pincefalu fejlesztésének elemeként létrehoztuk az Ezer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvényt. A munka pályázati forrásból valósult meg, így a pályázati munkába is beletanultam.
2010-ben férjemmel Kalocsára költöztünk, ahol szintén pályázatírással és projektmenedzseléssel foglalkoztam. Itt ismertem meg egyik legkedvesebb barátnőmet, akitől névnapomra egy szappankészítő tanfolyamra szóló belépő kaptam. Ezzel indult el szappanos pályafutásom. 2013-ban még csak hobbiszinten készítettem szappanokat, de alig több mint fél év elteltével már Csodaszappan márkanév alatt értékesítettem őket. Kézműves vállalkozásom három éve folyamatosan fejlődik, mindig igyekszem valami újat és különlegeset kitalálni. Két fő termékkörrel dolgozom: lakossági szappanokkal és esküvői köszönőajándékokkal.

Volt valamilyen nehézség az elején?

A szappankészítéshez speciális műhely kialakítására volt szükség, melyet több hatósággal konzultálva terveztünk és valósítottunk meg. Az infrastruktúra kialakítása mellett még el kellett készíttetni a szappanreceptúrák dokumentumait, és számos engedélyt kellett beszerezni, ami igen komoly beruházási költséget rótt az induló vállalkozásra.

Hol készülnek a Csodaszappanok?

Szappanműhelyemet Monoron, családi házunk kertjében alakítottuk ki, itt készítem a Csodaszappanokat.

Mesélnél picit a szappankészítés folyamatáról? Mennyi idő mire egy szappan elkészül?

A Csodaszappanok hideg eljárással készülnek. A meleg eljárással szemben ennek az az előnye, hogy jobban formázhatók a szappanok, a természetes illóolajok (és azok gyógyító hatóanyagai) tovább megmaradnak bennük. Hátránya viszont, hogy így a szappanok hat héten át érnek, amit a megrendelések felvétele és a készlet kialakítása során figyelembe kell venni.
A szappanok két fő részből állnak: zsírokból-olajokból és lúgból, amit valamilyen folyadékban (pl. kecsketej, gyógynövény-főzet) feloldok. Kikísérleteztem egy kemény és jól habzó bázisolaj-receptet, ehhez társítom a gyógyító hatású növényeket, illetve a 100 %-os illóolajokat. Megfelelő előkészítés után az összetevőket sorban összeöntöm, és a keletkező sűrű, pudingszerű folyadékot öntőformákba teszem. Itt 2 napot töltenek a szappanok, majd dobozokban érnek hat héten át. Ezt követően csomagolom őket, és készen is vannak!

Vannak trendek, amik meghatározzák az illatokat, színeket?

Alapjában véve állandó szappankészlettel dolgozom, 10-12 féle szappant készítek folyamatosan. De színesítendő az állandó kínálatot, megalkottam egy szezonális szériát, amit az évszakok inspirálnak. Ezek a szappanok csak az adott évszakban kaphatók, és a vásárlóim nagyon szeretik őket. De ez igazából nem trend, inkább saját filozófiám megvalósítása.
Az aktuális trendek az esküvői köszönőajándékra vannak legnagyobb hatással. A megrendelői igények abszolúte tükrözik az idei rózsaszínes stílust. Eddig legtöbben rózsaszín szappanokat kértek tőlem, de a naturális mohazöld tasakba bújtatott levendulás szappan is nagyon kedvelt idén.
A változó trendek figyelembe vétele mellett a Csodaszappan meghatározó sajátossága az állandóság és a stabil minőségiránti elkötelezettség is, hiszen annak, aki speciális bőrproblémájának enyhítésére/kezelésére használja szappanomat, nagyon fontos, hogy mindig ugyanazt a magas minőségű, gyógyító hatású szappant használhassa.

Mi inspirál? Hogyan kezdesz neki egy szappan összeállításának?

Új szappan készítésekor elsőnek mindig a gyógyító hatásra fókuszálok: a kívánt eredményhez igazítva választom ki a gyógynövényeket, gyógyiszapokat és illóolajakat. Ezután jön a kísérletezés, hogy a tökéletes illat és szín kialakuljon.
A szezonális szappanokat az évszakok ihletik, az eddigi abszolút kedvenc a Téli Csoda, ami fahéjas-narancsos-szegfűszeges illatával és kiváló dörzsi hatásával osztatlan sikert arat vásárlóim körében. Van olyan ügyfelem, aki a tél végén egész évre „betankol” Téli csodából, és minden nap ezt használja. Elmondása szerint, ha reggelente ezzel fürdik, jól indul a napja.  Az ő elégedettsége, öröme kitűnő példa arra, hogy miért van Csodaszappan: hogy egy kis széppel, jóval, megnyugtatóval gazdagíthassam az emberek mindennapi életét.

Általában kik szoktak tőled vásárolni?

Vevőköröm három szegmensből tevődik össze. Az első csoport a Monor környéki és budapesti tudatos – natúr termékek iránt elkötelezett – nők (anyukák, asszonyok, lányok) és férfiak köre. A közösségi médiában való megjelenés mellett leginkább ajánlás útján jönnek az új, és aztán rendszeresen visszatérő Csodaszappanozók.
Termékeimet időnként vásárokba, fesztiválokra is elviszem, hogy a közönség testközelből ismerkedhessen a gyógyító Csodaszappanokkal. A látogatók szívesen visznek haza egy-két szappant akár saját használatra, akár ajándékba.
Külön csoport a köszönőajándékok célközönsége, a házasodás előtt álló párok. Ők rendszerint ajánlás útján, vagy hirdetésen keresztül találnak meg. Az esküvőt követően közülük is többen „Csodaszappan-függők” lettek, azóta ők is a gyógyító szappanokat használják.

Milyen visszajelzéseket kapsz a vásárlóidtól?

Sokan számolnak be arról, hogy enyhültek (vagy teljesen meg is szűntek) a hosszú ideje fennálló bőrproblémáik (pl. elhúzódó ekcéma, vagy nehezen gyógyuló aknés, gyulladt bőr). Az ilyen visszajelzéseknek különösen szoktam örülni, hiszen jól mutatják az általam használt tradicionális gyógynövények erejét. Ezek a növények valóban gyógyítanak. Másképp, szelídebben, mint a mesterségesen előállított bőrgyógyászati termékek, de teszik a dolgukat. Nekem „mindössze”, annyi a feladatom, hogy összekeverjem őket mézzel, kecsketejjel és stabil, jó minőségű Csodaszappanok formájában kínáljam őket.
Fentieken túl már a kezdetektől fogva fontos szempont volt számomra, hogy a Csodaszappanok megjelenésükben eltérjenek a szokványostól. Ezért döntöttem az ovális alakú szappanok, és a jutaszalagos csomagolás mellett. Amikor vásárlóimmal személyesen találkozom, sok pozitív megerősítést kapok tőlük: szépnek találják a Csodaszappanok küllemét.

Melyik a kedvenc szappanod és miért?

Hmm, nehéz kérdés! Lássuk csak…
Szerencsére normál bőröm van, így bármelyik szappant választhatóm. A szezonális szappanokat mindig szívesen használom, például most van itt az ideje a Nyári Csoda szappannak, ami a melegben kitágult pórusoknak kedvező, növényi szenes, mentás-citromfüves szappan. Egyszerűen imádom!
A többieket is nagyon szeretem, személyes kedvencem a zöld színű, intenzív illatú citromfüves Csodaszappan. Használata után olyan illat van a fürdőszobában. mint egy citromligetben
De hangulatfüggő is, mikor melyik szappanhoz van kedvem. Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen mindegyikből van itthon, így ha nyugtató hangulatra vágyom, előveszek egy levendulásat, ha nőcis akarok lenni, akkor jöhet a rózsafaolajos.

Volt már valamilyen egyedi megrendelésed, ami különlegesnek számított?

Az esküvői köszönőajándékok mindig különlegesek, hiszen egyedi megrendelés alapján készülnek. Nincs két egyforma ajándékkísérő, a színes organzatasakok és a különböző szappanok pedig végtelen kombinációs lehetőséget eredményeznek.
Aztán különlegesek még azok a céges megrendelések is, ahol minden dolgozó Csodaszappanos csomagot kap pl. karácsonyra. A visszajelzések szerint nagyon örülnek neki.

Hogy látod magad 10 év múlva?

Kézműves vállalkozásomban rajtam kívül még 2-3 szorgalmas és kedves ember dolgozik. A minőség és az állandó magas színvonal továbbra is fő védjegye a Csodaszappan termékeinek, amelyek palettája és vevőköre egyaránt szélesebb lett. Köszönőajándékaim már jól ismert kellékei az esküvőknek. És persze mosolygós arcokat látok, olyan emberekét, akik bőrét egészségesebbé, lelkét örömtelibbé tették a gyógyító Csodaszappanok.
Hiszem, hogy 10 év múlva sokkal többen tudják majd, hogy a Csodaszappan valóban több mint szappan!

Itt vásárolhatod meg a csodaszappant

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó