Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 Ünnepi Dekor - Oszlánszki Marcsi Ünnepi Dekor - Oszlánszki Marcsi Your Decor © Minden jog fenntartva

Interjú - Ünnepi Dekor - Oszlánszki Marcsi

Marcsival valamelyik közösségi oldalon futottunk egymásba, és megbeszéltük, hogy jó lenne egy közös projektet létrehozni. Addig ötleteltünk és szervezkedtünk, amíg sikerült a Frittmann Borászatban leforgatnunk kettő videót is. Egyet az én Romantikus asztaldekorációmról és egyet Marcsi Natúr esküvői asztaldekorjáról. Nem is volt kérdés, hogy ki lesz a következő interjúalanyom! Fogadjátok szeretettel Oszlánszki Marcsi válaszait!

Kezdjük az alapokkal, mivel is foglalkozol konkrétan?

Főként papírból készült party illetve lakás dekorációk megalkotásával, különleges ajándékcsomagolások elkészítésével, karton dobozok és egyéb hétköznapi papírtárgyak kreatív módon való újrahasznosításával foglalkozom. Mindezt videó formájában lépésről-lépésre mutatom be a YouTube csatornámon.

Hogyan jött az ötlet a videózáshoz?

A blogom (www.unnepidekor.com) elindítása után pár hét elteltével, kevésnek éreztem a fényképeken keresztül bemutatott munkáim megjelenését. Szerettem volna egyszerű és könnyen átlátható módon a közönségem elé tárni az ötleteim, erre tökéletes megoldást nyújt a videózás.

Mikor forgattad életed első videóját?

2015 júliusában egy lánybúcsúra készítettem ünnepi dekorációt és nem volt kedvem minden díszítő elem megalkotásának lépéseit egyenként befotózni. Naivan úgy gondoltam, ha videóra veszek mindent, gyorsabban elkészülök. :D A harmadik nem túl előnyös kameraállás és fényprobléma után jöttem rá, hogy oké, háromfelé osztom a személyiségem: operatőr-rendező-dekoros leszek és odafigyelek a hibáimra. Miután kicsit ráéreztem a kamerázásra, izgatottan vártam, hogyan birkózom meg a videó vágással. Hobbi szinten már grafikussá oktattam magam, így ideje volt valami új dolgot megtanulni, amivel összepárosíthatom a tudásom. A videózás hamar nagy szerelem lett. :)

Emlékszel még mi volt a legnagyobb nehézség?

A fények megfelelő beállítása mai napig nyűg tud lenni. Nem szeretem, ha árnyékot vagy sárga fényt  látok a videóimban.

Mi volt eddig a legnagyobb sikerélményed?

A Digital Divas Hungary 2015-ös rendezvényén két kategóriában (az év legdizájnosabb blogja és az év vloggere címen) is jelölték az Ünnepi Dekort, ami akkor még csak pár hónapos volt. Ez hatalmas löketet adott a folytatáshoz, aminek eredményeképp szerepelhettem októberben és decemberben is az Rtl Klub 8:08 Minden reggel című műsorában.

Melyik a kedvenc videód és miért?

A Rózsa doboz DIY volt az első olyan videóm, ami tökéletesen tükrözte a személyiségem, a stílusom és a vlogger mivoltom. Nagyon szigorú elvárásaim voltak magammal szemben a dekoráció megalkotásától kezdve a kameraállásokon át egészen a videó vágásig. Rövidebb és precízebb lett, ugyanis kivágtam a felesleges részeket, amik untatták volna a nézőimet, és talán még a megvilágítás is elfogadható benne. :D

Tervezed, hogy beszélni is fogsz a videóidban?

A mai napig kitartok amellett, amit elterveztem a vloggerségem első órájában: némafilmes leszek. :D Szeretnék minden nyelven érthető lenni, mivel a későbbiekben külföld felé szeretnék nyitni.

Milyen videót forgatnál a legszívesebben, és miért?

Mindig az aktuális ötleteimet szeretném mihamarabb mozgóképpé alakítani, a lényeg, hogy legyen benne valami papírból alkotott tárgy. :)

Min dolgozol most éppen?

Nagy kartondoboz projektbe vágtam az ollóm, ugyanis babaház korszakomat élem épp. A legújabb videómban egy Barbie babáknak készült kávéház megalkotását mutatom be. Szinte mindent saját kezűleg készítettem, rajzoltam, újrahasznosított alapanyagokból állítottam össze bútorokat hozzá. Ez az első projektem, aminél három napon át tartott a forgatás reggeltől estig.

Előre meghatározod a témáidat, vagy mindig, ami eszedbe jut?

Többnyire korszakjaim vannak, ha egy adott téma megtetszik, akkor hetekig arról készítek videókat a csatornámra, különböző formában tálalva. Ettől függetlenül nem szeretnék évekig egy témánál maradni, kell a változatosság, mivel sok mindenben ki akarom próbálni a kreativitásom.

Honnan jön az ihleted?

Mindenhonnan. :D Néha bevillan egy ötletfoszlány, de volt már, hogy álmomban tört rám egy komplett ötlet, amit ébredés után gyors bepötyögtem vázlatosan a mobilomba, egy héttel később már a videóim közt volt. Időnként külföldi YouTube-osok videói között szemezgetek, és kíváncsiságból elkészítem az általuk bemutatott DIY terméket. Ilyenkor tesztelem magam, hogy képes vagyok-e tovább fejleszteni más ötletét a saját kreativitásommal.

Hogyan látod magad 10 év múlva? Mik a jövőbeli terveid?

Továbbra is szőkén, de már néhány ránccal gazdagabban. :D Nem akarom megjósolni a jövőm, és komolyabb célokat kitűzni magam elé, mert frusztrálnám vele a kreatív énemet. Inkább a mának élek, és maximum két hónapra előre tervezek. Természetesen vannak közel jövőbeni terveim, amiknek a megfelelő irányba való tereléséhez még sokat kell dolgoznom, fejlődnöm. Így most ezekre koncentrálok gőzerővel. :)

Milyen tippet/tippeket tudnál adni a most kezdő videósoknak?

Az elején a videó gyártás minden folyamatában érdemes részt venni, hogy teljes egészében sajátunknak mondhassuk és kiélvezhessük a végeredményt. Ez gyakran napi 12 órás munkát is jelenthet. Ennek köszönhetően formálódik a jellem, idővel kialakul a precizitás igénye, folyamatosan jönnek az új kihívások, javul a videó minősége a fejlődésünk által stb. A kreativitás és a változatosság elengedhetetlen a videózásban. Továbbá érdemes visszanézni a régi videóinkat tanulás céljából, újragondolni, hogy mit változtatnánk rajta a jelenben. Idővel technikailag is érdemes fejlődni, fontos emellett még a hangulat megteremtése ízléses háttérrel, világítással. Ami viszont talán a legfontosabb mozgató rugó egy vlogger számára, hogy a munkája a hobbija is legyen egyben.

Ha egyedi grafikát szeretnél, dekorációt, vagy videót ;) akkor keresd bátran Marcsit:

Facebook: https://www.facebook.com/unnepidekor/?fref=ts
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCpYP2bJ90RT8iFUn5JuySgA
Instagram: https://www.instagram.com/unnepi_dekor/

Média

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó