Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Magnolia by Ildo Magnolia by Ildo Your Decor © Minden jog fenntartva

Interjú - Magnolia

Ildoval és a Boltjával a facebookon találkoztam először, aztán a kölcsönös lájkolgatásokból lett egy személyes találkozó és a közös munka reménye. És végre-végre pár hónappal ezelőtt a Frittmann borászatban tartott videózáson sikerült egy közös projektet összehozni, ahol Magnolia meghívók kerültek az asztaldekorációba. Nem is volt kérdés, hogy kivel fog készülni a következő interjúm! Fogadjátok szeretettel Ildo azaz Magnolia válaszait!

Mivel foglalkozol konkrétan, hogyan tudnád összefoglalni?

Dekorációkat készítek, saját grafikáim felhasználásával, elsősorban sütire-tortára, illetve gyerekszobába, esküvőkre.

Hogyan telnek a napjaid?

Szerencsére rengeteg a rendelés, felkérés, így nagyon fegyelmezetten kell szerveznem a napomat, hogy mindenkinek határidőre elkészüljön a választott termék. Jóformán minden reggel a nyomdában kezdek, ahová az előző este összekészített anyagokat viszem. Menet közben beugrok a postára a feladni való csomagokkal, ahol már mindenki ismer, hisz itt is szinte minden nap megfordulok. Aztán a nap alkotással telik: vágok, ragasztok, horgolok, csomagolok, tervezek, rajzolok, levelekre válaszolok. Szeretem ha nem kell egész nap a monitor előtt ülnöm. Amikor egy adott rendelésből nagyon sok összejön, akkor tematikus napokat tartok, pl. egész nap tortadekorokat rajzolok.

Honnan jött az ötlet az egyedi grafikák elkészítéséhez?

Megmondom őszintén, fogalmam sincs Jó pár éve már annak, hogy megszülettek a Tündérlány grafikáim. Ők voltak mindennek az alapjai. Aztán rájöttem, hogy ugyanebben a stílusban valós embereket is le tudok rajzolni, és ebben annyi szuper lehetőség rejtőzik, hogy a mai napig jobbnál jobb felkérések érkeznek.

Emlékszel még az első munkádra?

A barátaim esküvőjére, nászajándékként készítettem róluk egy portrét.  Elképesztően jó érzés volt, amikor a lagzi másnapján kaptam tőlük egy üzenetet, hogy az összes ajándék közül, amit kaptak, ez  a legkedvesebb számukra.

Volt valamilyen nehézség, ami felmerült a munkád során?

Szinte képtelen vagyok magammal megalkudni. Ha valami olyat kérnek tőlem, ami nekem nem tetszik, akkor az sem vígasztal, ha a megrendelő imádja a végeredményt. Csak olyan dolgot szeretek kiadni a kezemből, amit bármikor büszkén felvállalhatok, mert szakmailag is hibátlannak érzem. A beteges maximalizmusom átka :)

Honnan merítesz ihletet?

A Pinterest nagyon jó barátom, de sok hazai és külföldi designer munkái is inspirálóan hatnak rám. Viszont rengeteg olyan ötletem van, aminek nincs előzménye, egyszer csak kipattan a fejemből, és alig várom, hogy elkészíthessem belőle az első darabot. Így születtek az ajtódíszeim, a nyuszigirland, és a legnépszerűbb termékem, a fotóról rajzolt tortadekoráció is.

Melyik idáig a kedvenc munkád?

Nehéz kérdés, mert  nagyon sok nagyon kedves munkám volt már,  de az idei Anyák napi kampányomat különösen szerettem. Anya-Lánya portrékat rajzoltam, közel egy hónapon keresztül, és imádtam minden egyes percét. Megható  érzés volt látni,  hogy ezek a lányok hogy és mennyire szeretik az Anyukájukat, a boldog várakozásukat, a meglepetés körüli izgalmukat. Azt meg egyenesen megkönnyeztem, amikor az átadás után az Anyukák is megkerestek, hogy megköszönjék  a  csodás ajándékot.

Melyik volt eddig a legkapósabb munkád?

Egyértelműen a fotó alapján rajzolt tortadekoromat keresik leginkább a vásárlók. Ez tulajdonképpen egy kis dekor csomag, az ünnepeltről készült rajzolt figurát, egy felhő táblát és 2 horgolt szívecskét tartalmaz. Nemcsak gyerekeknek rendelik őket, készült már férjnek, testvérnek, osztálytalálkozóra a tanárnőnek, anyósnak a vejétől, nagymamának, házassági évfordulóra, ballagásra,anyukának, barátnak, barátnőnek.

Hogyan változtak idén a trendek szerinted? (grafikákban, színekben, esküvőben…)

Bevallom őszintén, soha életemben nem követtem a trendeket, sem a divatban, sem más téren. Van egy sajátos kis világom, amihez foggal-körömmel ragaszkodok,  függetlenül attól, hogy az éppen divatos-e vagy sem. Játékos, bohém, bájos, ugyanakkor letisztult munkákra törekszem. A pasztell színeim a vintage stílust idézik, de imádom a minimalista, skandináv irányvonalat is. Alapelvem a "kevesebb mindig több", szeretem ha valami nincs agyonragozva, csak egyszerűségében szép és harmonikus. Az összhang nagyon fontos számomra, a részletekre és a maximális precizitásra nagyon odafigyelek.

Min dolgozol éppen?

Tombol az esküvőszezon, így ültetőkártyák, menükártyák, asztalszámok , és  tortadekorok vannak éppen terítéken.

Hogyan képzeled el magad 10 év múlva? Mik a terveid a jövőre nézve?

Azt kívánom, hogy mindig pont annyi munkám legyen, amit jószívvel és örömmel el tudok végezni. Ne legyen több, mert akkor esetleg elszáll az a varázslat, amiben most élek,  hogy fel sem tűnik, hogy dolgozok.

Van valamilyen tipped, ötleted a házasulandó pároknak?

Ajánlom figyelmükbe az esküvői tortadekorjaimat! :) Egy egyszerű, elegáns fehér burkolt torta, vagy akár egy naked cake, és máris olyan egyedi esküvői tortájuk lehet, ami teljes mértékben róluk szól, az ő Nagy Napjukon!

Ildo elérhetőségei:

Magnolia a facebookon

Magnolia az Instagramon

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó