Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Mátyus Enikő - Crystal Wedding Mátyus Enikő - Crystal Wedding Your Decor © Minden jog fenntartva

Interjú - Crystal Wedding Esküvőszervezés

Mától új rovat indul a blogon, a rovat címe és témája pedig nem más, mint az Interjú. Olyan embereket fogok megkérdezni a munkáikról, akik valahogyan kapcsolódnak hozzám, a munkámhoz, vagy esküvői vagy dekoros vagy emberi vonatkozásban.

Az első ilyen interjút Mátyus Enikővel készítettem, aki a Crystal Wedding esküvőszervezője.

Enikővel az első találkozásunk során kiderült, hogy nagyon egy hullámhosszon vagyunk, mindkettőnknek tetszik a másik munkája, stílusa és személyisége. Ezért el is határoztuk, hogy nekünk létre kell hoznunk valamit közösen. Ennek az ötletelését és háttérmunkálatait szervezzük éppen, és remélem, hogy hamarosan előállhatunk vele. De addig is készítettem vele egy interjút, fogadjátok szeretettel Mátyus Enikő Esküvőszervező válaszait!

Mi indított el az esküvőszervezés felé?

Mindig is imádtam szervezkedni és rajongok az esküvőkért. Magával ragadnak a szerelmes pillantások, a mosoly és ölelés csodája, ahogyan két ember élete eggyé válik, mindig el tudok érzékenyülni újra és újra. Így elég egyértelmű volt, mi az, amit szívvel-lélekkel tudnék csinálni. Mert szerintem ez a legfontosabb, csak így érdemes élni, dolgozni.

Persze nekem sem ment ez olyan könnyen, hogy a saját utamat járjam. A BKF-en, ma már MET-en tanultam logisztikát és turizmust. Hogy miért nem rendezvényszervezést, ha annyira érdekelt ez a világ? Ez egy jó kérdés, én is sokszor feltettem magamnak. De egyáltalán nem bánom már, hogy így alakult, mert ezekkel az ismeretekkel is több lettem. Eleinte próbáltam a végzettségemnek megfelelően elhelyezkedni, ám többszöri próbálkozás után rá kellett jöjjek, nem vagyok az az irodában ülős típus.

Ezért úgy döntöttem, hogy belevágok és elkezdem a saját álmaimat megvalósítani. Belemerültem az esküvők világába, rengeteget olvastam magáról a szakmáról; arról, hogy hol illetve kitől érdemes tanulni. Többek között elvégeztem Rátkai Timi esküvőszervező tanfolyamát. És a fény az alagút végén egyre csak közeledett. A tanfolyamon ülve, hallgatva az előadásokat, tudtam jó helyen vagyok, jó úton járok. Ezután jött minden magától. A vállalkozásom „neve”, a partnerek, a weboldal, a felkérések.

Mit élvezel a legjobban benne?

A pörgést és a változatosságot. Ugyanúgy, ahogy nincs két egyforma ember, nincs két ugyanolyan esküvő sem. Minden pár igényét és személyiségét figyelembe véve az esküvőt, mint élményt újra alkotni.

Miben tudsz Te segíteni a menyasszonynak és a vőlegénynek?

Mindenben és bármiben, amiben szeretnék, hogy segítsek az esküvőjükkel kapcsolatban. Mindenki más, én annyira veszek részt az esküvőjük szervezésében, amennyire engedik, hogy részt vegyek, tiszteletben tartva igényeiket. Ha a menyasszony szeretné, elmegyek vele a ruhapróbára, hisz kívülállóként biztosan csak a legelőnyösebb ruhát fogom dicsérni. De ha ezt egyedül intézné, csak nyugodtan. Segítek a megfelelő szolgáltatók megtalálásában. Időpontot egyeztetek a személyes találkozókra, folyamatosan kapcsolatot tartok a szolgáltatókkal, intézem a papírmunkát (szerződések), összefogom az egész stábot.

Az esküvő napján jelen vagyok a készülődéstől a dekoráció bontásáig; koordinálom a szolgáltatókat, leveszek minden aznapi terhet a vállukról és vigyázok, hogy minden simán menjen. De az esetlegesen felmerülő bakikat is az én feladatom megoldani, hogy a jelenlévők lehetőleg abból semmit se észleljenek.

A legfontosabb, hogy az ő elképzeléseiket valósítsam meg, ne erőltessek rájuk olyat, ami nem az ő személyiségüket vagy érdekeit képviseli. Ez persze nagyon nehéz néhány találkozó után olyan emberekkel, akik pár hónappal az esküvő előtt még idegenek voltak. Jó emberismerőnek kell lennem, empatikusnak, toleránsnak, de egyben bátornak és kreatívnak, hogy tudjam, kiket/miket ajánljak a Nagy Napra. Célom, hogy a szervezés folyamatát is kedves emlékké tegyem számukra, és hogy a Nagy Napon csak magukra és szeretteikre tudjanak koncentrálni, nyugodtan élvezhessék az egész napot. Akkor csinálom jól, ha a végére barátjukként üdvözölnek. :)

Mi az első kérdésed a hozzád érkező pároktól?

Mi a költségkeretük. Ez sokaknál kényes téma, de ez az első dolog, amit le kell szögezni, hiszen elég nagy a szórás minden területen.

Hogyan kezdesz neki a szervezésnek?

Minden esetben egy személyes találkozót javaslok. Ha ez nem megoldható, mert külföldön élnek, akkor egy Skype beszélgetés alkalmával megismerkedünk egymással. Fontos, hogy a szimpátia kölcsönös legyen mindhármunk részéről, mert 6-8 hónapot minimum együtt fogunk dolgozni. Nem mellesleg az ő Nagy Napjukról van szó, ami úgy nem fog sikerülni, ha nem értjük meg egymást 100%-osan. Az első beszélgetés során felmérem az igényeket, elképzeléseket, majd készítek ehhez egy minden szolgáltatóra, szolgáltatásra kiterjedő ajánlatot. Ebből a pár kiválasztja a számára megfelelőt. Ha ez elsőre nem sikerülne, akkor addig keressük a legmegfelelőbbet, míg meg nem találjuk. Vagyis én keresem, ők pedig bólintanak vagy sem. De mindig ők mondják meg, hogy szeretnék-e az adott szolgáltatót az esküvőjükre.

Melyik esküvői stílus áll a legközelebb hozzád?

Mint szervező, szerintem ez lényegtelen, mert nem a saját esküvőmet szervezem, el kell tudni vonatkoztatni. Ugyanolyan szívesen szervezek egy bohém esküvőt, mint egy elegánsat. Mindkettőnek meg van a maga varázsa.

Mi a kedvenc esküvői helyszíned, ahol a legjobban szeretnél esküvőt szervezni?

Itt nem emelnék ki egyet sem, mert rengeteg csodálatos helyszín van kis hazánkban szerencsére. Én mindig az adott esküvő stílusához ajánlok helyszíneket.

Szerinted melyek idén a legnagyobb trendek? Gondolok itt színekre, tárgyakra, formákra, stílusokra.

Színek terén a rózsakvarc és a derűs kék az év színei.

A menyasszonyi ruhákban a csipke ruhák hódítanak, ám az igazi fehér helyett, inkább a tört fehér és ekrü színek dominálnak, illetve egyre gyakrabban merészek a menyasszonyok és mintás vagy színes ruhát választanak. A nagy abroncsok helyett inkább a test vonalát követő, lágy esésű ruhák jellemzőek. 

Meghívók terén a kalligráfia egyre elterjedtebb, ami tulajdonképpen a betűírás művészete. Gyönyörű darabokat lehet készíteni ezzel a technikával, de nagyon fontos az alkotó tényleges hozzáértése.

Csokrok terén kedveltek a „most szedtem” csokrok. Ezek az adott évszakban nyíló vadvirágokból vannak elkészítve, mellőzve a gömbformával járó kötöttséget.

Egyre többen választanak valami formabontó tortát a Nagy Napra. Ilyenek például a Naked Cake-ek, azaz meztelen torták vagy a muffin torták. A desszertasztalok csodás kiegészítői lehetnek a dekorációnak, szerencsére ezt a párok is elismerik és kérik az esküvőkre.

És persze a 21. században a digitális világ is nagy hatással van az esküvőkre. A saját facebook esemény, saját weboldal, hashtag egyre népszerűbb itthon is.

Milyen hasznos tippet tudnál adni a házasulandó pároknak?

Élvezzék ki és éljék meg minden pillanatát az esküvőjüknek, kezdve a szervezéstől az utolsó vendég távozásáig, mert ebből az eseményből – ha minden jól megy – csak egy van az ember életében. Ne ragaszkodjanak foggal, körömmel az adott év trendjeihez, sokkal inkább a saját stílusukhoz. Csak olyan szolgáltatóval dolgozzanak, akikben teljes mértékig meg tudnak bízni.

Merjenek segítséget kérni, esküvőszervezővel dolgozni, mert bármennyire is egyszerűnek tűnik, nem az. Ma már mindenki megtalálja a számára szimpatikus és a pénztárcájának megfelelő embert, aki segíthet a tökéletes esküvő megszervezésében.

 

Keressétek bátran Enikőt! Biztos vagyok benne, hogy minden egyes párnak felejthetetlen álomesküvőt fog megszervezni és remélem valamikor közös munkában is lesz részünk.

Mátyus Enikő

Esküvőszervező 

+36704187248

Web: crystalwedding.hu

www.facebook.com/crystalweddinghu

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó