Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Macaron rózsás dobozban Macaron rózsás dobozban Your Decor © Minden jog fenntartva

Mi is az a köszönőajándék? Kiemelt

A köszönőajándék más néven, köszönetajándék vagy vendégajándék egy olyan kis apróság, amit az ifjú pár ajándékoz a vendégeknek az esküvő során, ezzel megköszönve, hogy részt vettek életük egyik legszebb napján. A köszönőajándékot a vendégek hazaviszik, és jó esetben kirakják valahová (ha dísztárgy) vagy elfogyasztják (ha ehető finomság).

Milyen fajta köszönőajándékok vannak?

Az ajándéknak ezernyi fajtája van, az ifjú párnak szerintem törekednie kell arra, hogy az ajándék rájuk emlékeztessen. Például egy zenét kedvelő párnál adott a zenés ajándék, például egyedileg összeállított CD, vagy egy cukrásznál általában ehető ajándék fog kikerekedni (cupcake, cake pop, macaron), egy sokat utazónál pedig vannak már utazós ajándékok (mini bőrönd). De lehet választani olyan ajándékokat is, amik később is megmaradnak, például a kövirózsa ajándék, amit később kiültetve szépen elszaporítható. Vagy az évelő virágok, amiket ugyanígy ki lehet ültetni a kertbe, vagy balkonra.

Milyen a jó köszönőajándék?

A jó köszönőajándék szerintem az, amit a vendégsereg szívesen hazavisz, nézeget és még ki is rakja valahová, ami kapcsolódik az ifjú párhoz, és szerves része az esküvői dekorációnak is.
Én mindig arra törekszem, hogy variálható ajándékokat hozzak létre, amit hozzá tudunk illeszteni az esküvők dekorációjához és színeihez.

Saját kézzel vagy bízzuk profira?

A köszönetajándék elkészítése nem olyan nagy ördöngösség, ha van az embernek elég szabadideje utánajárni, beszerezni a hozzávalókat és még több türelme összeállítani 60-260 db-ot. Ha valaki nagyon kreatív, akkor azt javaslom, hogy magának készítse el az ajándékokat, ha viszont nincs elég ideje, eszközei és pláne türelme, akkor bízza profira a kivitelezést. Hiába tűnik egy ajándék könnyűnek, ha abból 100 db-ot kell megcsinálni, az bizony idő és munka.

Mennyi idő elkészíteni az ajándékokat?

Ajándék fajtától is függ, hogy mennyi idő elkészíteni őket, de én általában két hónapos határidővel dolgozom. Ennek oka a beszerzés és az összeállítás ideje. Egy csipeszes köszönőajándékot nem lehet egy nap alatt megcsinálni, a száradási idők miatt és persze a nagy mennyiség miatt sem. A legegyszerűbb a dobozos köszönetajándékok, de ha például macaront kér bele a pár, akkor azt az utolsó napon tudom csak beletenni. Ez mind idő, és logisztika kérdése. A párok ezzel a nagy nap előtt már nem szeretnének foglalkozni, amit teljesen megértek.
Én azt mondom, ha ráér a menyasszony és a vőlegény utánajárni és beszerezni mindent, akkor 1-2 hét alatt megvalósítható a köszönetajándék. De a nagy szervezkedés mellett általában nem jut már rá idő, hogy ezzel is foglalkozzanak.

Mi van azzal, aki az utolsó pillanatban szeretne valamit?

Arra is van lehetőség, hogy last minute ajándékot kérjen, ekkor a legrövidebb határidő is 1-2 hét, pont a beszerzés miatt. És ebben az esetben a rendelhető köszönetajándékok nem minden fajtája elérhető már. Pont ezért biztatok mindenkit, hogy tervezzen előre, hogy a nagy nap előtt egy héttel ne kelljen ezen idegeskedni, hogy nem lesz ajándék.

Egyedi ajándék rendelhető?

Igen! Sőt, nagyon szeretem az egyedi megrendeléseket, mert jó a változatosság és akár egy újfajta köszönőajándék típus is bekerülhet a kollekcióba. Egyedi megrendelést elkészíteni mindig nagy kihívás és persze hatalmas bizalom a megrendelő pártól. Szükség van egy tesztpéldányra és ez után indulhat be a többi darab elkészítése. Az én mottóm az, hogy minden megoldható, csak kreativitás kérdése az egész!

Ha egyedi köszönőajándékot szeretnél, akkor keress bátran az elérhetőségeim valamelyikén:

yourdecor.hu

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Judit

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó