Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Esküvőre készülve Esküvőre készülve Your World © Minden jog fenntartva

Esküvőre készülve

Most, hogy hazatértünk a nagy ausztrál kalandunkból újra belevetettük magunkat az esküvőszervezésbe, persze nem akadálytalanul. Kezdem az elejéről az egészet, mert ez egy hosszadalmas történet. Szóval Mauritiuson megvolt a lánykérés, hazajöttünk, kitaláltuk hol legyen az esküvő és elindultunk az anyakönyvi hivatalba. Azt tudni kell, hogy a párom kettős állampolgár, félig belga, félig magyar.

Megérkeztünk, minden rendben volt, vagyis annak tűnt, kitűztük az időpontot, befizettük a csekket a postán és mire visszaértünk jöttek a rossz hírek. A páromnak nincs magyar anyakönyve. Kérdem én naivan, aki Belgiumban született, minek kell magyar anyakönyv? Mindegy az a lényeg, hogy kell...

A belga anyakönyvet lefordíttattuk azon az egy helyen, ahol lehet egész Magyarországon...ehhez inkább nem fűzök hozzá semmit. Az nem elég, kell egy magyar is. Ezek után az anyakönyvi hivatalban az anyakönyvvezető csekkolta a rendszerben, hogy nincs anyakönyv, nem tudják, hogyan kaphatta meg a magyar állampolgárságot. A helyzet az, hogy Belgiumban 18 éves korában kapta meg, azóta van neki magyar útlevél, személyi, magyar lakcím, itt fizeti az adóját, behívták katonának és még szavazott is! De nem magyar állampolgár. Ez hogyan lehetséges, azt nem tudjuk. Most ott tartunk, hogy a bevándorlási hivatalnál van az ügy és minden másnap telefonálunk, hogy egyáltalán a kitűzött időpontunkra (már a másodikra, mert az elsőt már buktuk) meglesz-e a magyar anyakönyv. És képzeljétek, ma kaptuk a hírt, hogy meglesznek a papírok!!!

Ennyit a a rossz dolgokról, most jöjjenek a jók, megvan a ruha, és pont olyan, amit szerettem volna. Készült próbasmink, megvan a fodrász (a héten megyek a próbafrizurákra), a fotós, a meghívótervező (már a meghívó is készül), kitaláltuk a köszönőajándékot, megvan a helyszín, végigettük a vacsorát és a tortát. Összeállítottam az esküvős moodboardomat, amit most meg is osztok veletek. A szertartás a 3-ik kerületben lesz Óbudán, a vacsora pedig a Le Meridien hotelben az Erzsébet téren, a kupolás teremben. Egy egyszerű, elegáns estét szeretnénk, semmi túlzással, semmi giccsel. A legjobb az egészben, hogy az időpont akkorra esik, amikor a bátyámék hazajönnek Kínából a kis keresztfiammal és ott tudnak lenni az esküvőn. Reménykedem benne, hogy amilyen rosszul indul a dolog, olyan jó fog kisülni belőle. :)

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó