Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: Brigi Szentgyörgyi Foto: Brigi Szentgyörgyi Your World © Minden jog fenntartva

10 tipp esküvő előtt állóknak

Az esküvőnk után szeretnék összefoglalni 10 hasznos tippet, ötletet, amit talán ha én is előbb hallok sokat segített volna a szervezésben. Nem mondom, hogy szakértő vagyok a témában, mert a mi esküvőnk nem volt hagyományos magyar esküvő, de van némi rálátásom így, hogy túl vagyunk az egészen. Szeretném megosztani veletek az én 10 tapasztalatomat az esküvővel kapcsolatban.

1. A szín kiválasztása

Nálam minden azzal indult, hogy kitaláltam az esküvő színét. Persze egyeztettem a vőlegénnyel is, de olyan szerencsém volt, hogy teljesen rám bízta az egészet, és alig szólt bele valamibe. ❤ Olyan színt válassz, ami a kedvenced, és ha ránézel, akkor jó érzéssel tölt el. Láttam már gyönyörű sárga díszítést is és a szürkének is van olyan árnyalata, ami nagyon jól mutat a dekorációban. Én a rózsaszín és fehér mellett döntöttem, mert most éppen ezek a kedvenc színeim.

2. Inspirációk gyűjtése és tervezés

A szín kiválasztása után kezdj el inspirációkat gyűjteni az interneten, én a Pinteresten találtam meg az ötleteim forrását. El is mentettem őket egy mappában, külön-külön minden részletet, hogy mit milyenre szeretnék. Innen jött az ötlet a díszítéshez, masnikhoz, virágokhoz, köszönőajándékokhoz, ékszerhez, sminkhez, hajhoz, tortához, ültetőkártyákhoz és az esküvői fotók néhány beállításához is. Lesd meg a pinterestes táblámat, hátha te is inspirációra találsz. A tervezéshez pedig használd az általam készített letölthető és nyomtatható esküvőtervezőt, melyről további infókat itt találhatsz.

3. Meghívók

Miután meglett az összes dekoráció fejben, válassz hozzá illő meghívót. A nagyon különleges extrém meghívóktól a teljesen egyszerűkig baromi nagy a választék. Mi egy egyszerűbb típust választottunk, amit nagy szerencsémre egy barátnőm készített el. Mindig rendelj többet a kellő mennyiségnél, főleg a csak esküvőre hivatalosból, mert azt korlátlanul osztogatni fogod. És a vőlegénynek is két héttel az esküvő előtt fog eszébe jutni, hogy ezt meg azt még meg kellett volna hívni.. :D

4. A tökéletes ruha

A ruha kiválasztása mindenkinél a legnagyobb és legjobb feladat szerintem. Először nézz szét, mi a kínálat, gyűjtsd össze a kedvenceidet és kérj rájuk árajánlatot. Döntsd el, hogy meg akarod e venni a ruhát, vagy inkább bérled. Ha megveszed, akkor persze utána egy kis szerencsével el is tudod majd adni, ha pedig bérled, akkor semmi dolgod nem lesz vele többé. A ruhán sokat lehet spórolni, ha külföldről rendeled, hallottam már sikertörténetet!! (ugye Brigi :) Ha emellett döntesz, akkor jóval az esküvő előtt kockáztasd meg a rendelést, hogyha esetleg nem olyan, amit szeretnél, legyen időd egy másodikat beszerezni. (Elárulom, hogy a legtöbb szalonos ruha is Kínából származik)

5. Dekoráció tervezése és elkészítése

A dekorációt készítheted saját kezűleg is, de profira is bízhatod. Én nem vittem túlzásba a díszítést, mert alapból egy gyönyörű kupolás  teremben volt a vacsora  és soknak éreztem volna a túldíszítést. Ezért csak a virágokba a székszoknyák masnijába és a köszönő ajándékokba csempésztem bele az esküvő kiválasztott színeit a rózsaszínt és a fehéret. Ha úgy döntesz, hogy te készíted el a dekorációt, akkor készülj fel a vele járó stresszre és a pepecselős munkára, ez az esküvő előtti idegességre nem fog túl jól jönni. A hozzávalókat beszerezheted külföldről olcsóbban, mint itthon, de mindenképpen számold bele a szállítási határidőket. A köszönőajándékok sorsát én a saját kezembe vettem. Kreatív DIY dekorációkért katt ide: shop.yourdecor.hu

6. Ültetőkártyák és menülapok

Az ültetőkártyákat, a köszönőajándékokat és a menülapokat igazítsd a meghívóhoz, így lesz teljesen egységes az esküvő hangulata. Nekem itt is szerencsém volt, mert a barátnőm, aki készítette a meghívót, mindent elintézett ezzel kapcsolatban. Jó, ha az ember ismerőssel tudja elkészíttetni a dolgait, mert mindenben számíthat rá. Ha erre nincs lehetőség, akkor is érdemes mindent egy helyen készíttetni. Már léteznek olyan weboldalak, ahol egyszerre lehet megrendelni az összes kiegészítőt.

8. Smink, haj és köröm

Mivel Pesten volt az esküvőnk de én vidéki vagyok, ezért nem szerettem volna idegenekre bízni magam. Minden szépítést úgyszintén vidéki ismerőseim és barátaim végezték rajtam. Kétszer csináltunk próbafrizurát és egyszer volt sminkpróba is, ezt mindenkinek ajánlom, hogy biztosra menjen a nagy nap előtt. Ne aznap reggel derüljön ki, hogy nem áll jól neki a kiválasztott haj, vagy smink. Ha saját magad szeretnéd elkészíteni a sminkedet, már rengeteg otthon elkészíthető menyasszonyi smink videót találni interneten, köztük nagyon szépekkel. Én úgy voltam vele, hogy ezen a napon adjuk meg a módját, és ne nekem kelljen kisminkelni magam, ráadásul tartósabb is volt sokkal, mint a home made.

7. Virágok

A virágokra is érdemes több helyről árajánlatot kérni, mi is így tettünk. Végül ezek is vidékről jöttek fel Pestre előző nap, ami kicsit necces volt, mert nem fértek be egy autóba, így karaván indult fel velük :) A virágokat én profira bíztam és egyáltalán nem bántam meg, de hallottam már olyat is, hogy a vőlegény kiment a piacra és "ballagási csokrot kért fiatal lánynak". Persze, amikor már az ötödik csokrot kérte leesett a piacos néninek, hogy esküvőre lesz, de nem volt képe rátenni egy nullát az összeg végére.

8. Zene

A zene mindig érdekes kérdés az esküvőn, lakodalomban. Figyelembe kell venni, hogy hol szervezitek az eseményt. A miénkhez egyáltalán nem illett volna a táncolós, hangos aranyeső a jó anyádra.. és társai. És amúgy sem vagyunk nagy lagzilajcsisok. Ezért én magam válogattam a zenéket, a saját ízlésem szerint és végig az járt a fejemben, hogy ott, abban a térben és napom milyen zene illik majd bele az összképbe. Amikor a vőlegény, most már férj meghallgatta őket, minden második szava az volt, hogy nyálas és túl lassú, de végül mindenki dicsérte a zenét, mert nagyon illett a hely hangulatához. Volt benne Norah Jones, Ronan Keating, Seal, Shania Twain, Alicia Keys és Katie Melua is.

10. Vacsora, rágcsálnivaló és italok

Érdemes megkérdezni előtte, hogy italt és rágcsálnivalót, lehet-e bevinni a helyre, ahol rendezitek a lakodalmat. Mivel mi nem iszunk alkoholt, ezért szerettük volna kiüríteni az alkoholraktárt otthonról, ami részben sikerült is. Így csak dugódíjat kellett fizetnünk, a kibontott italok után. Rágcsálnivalót is vihettünk be, ami nagyon jól jött a vacsi előtt. Érdemes próbavacsorát is csináltatni, mi is így tettünk és a séf ajánlott nekünk egy nagyon jó menüt, a vacsorára a vendégek 10-ből 10 pontot adtak :) A tortát is kóstoljátok meg az esküvő előtt!

+1 A fotós

A megfelelő fotós megtalálása, aki olyan képeket készít életed egyik legszebb napjáról, amilyeneket elképzeltél. Nekünk nagyon nagy mázlink volt, mert az eddig átküldött képeink még felül is múlták az elképzeléseinket! Nem győzöm megköszönni a csodás képeket Szentgyörgyi Briginek!  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó