Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Cukorka ízek az üvegekben Cukorka ízek az üvegekben Your World © Minden jog fenntartva

Cukorka workshopon jártam

Még Ausztráliában voltunk, amikor a facebookot pörgetve megakadt a szemem a Cukorka - Sweetfabric egyik bejegyzésén, miszerint nyílt workshopot hirdetnek karácsony előtt. Azonnal küldtem is az e-mailt, hogy én szeretnék ezen részt venni, mert mindig is érdekelt, hogy hogyan készülnek az egyedi cukorkáik.

A worksopra érkezve két kedves lány várt minket és elmagyarázták nekünk, hogy mit és hogyan fogunk csinálni. Először is feltették a cukrot főni, aztán nekünk ki kellett választani 2-3 aromát, amivel szeretnénk ízesíteni a cukrot. Ez nem volt egyszerű feladat 8 ember baromi nehezen tud egymáshoz alkalmazkodni, de végül egy érdekes kombináció született, amivel mindenki kiegyezett, ez pedig a narancs, kókusz és rum aromája lett. (a kókusz nagyban az én ötletem volt hehe).

A szőlőcukros cukormasszát ezután kiöntötték egy hűtőasztalra, ahol temperálni kellett és hozzákeverni a színeket. Ezt sem volt egyszerű kiválasztani, de végül a lila, sárga, kék, fehér kombót választottuk. Ezután elválasztották a színeket egymástól és tovább keverték, addig amíg egységes nem lett a szín a cukorban. Innentől kezdve beállhattunk mi is dolgozni.

Az egész azzal kezdődött, hogy selymesítették a cukrot egy fém kampó segítségével, aztán egy hatalmas cukrot készítettünk a kívánt mintával, aminek egy szív volt a közepén. Ehhez gyúrtuk mi a cukrot egy hóálló kesztyűvel, nagyon izgi volt, mert gyorsan kellett dolgozni, hogy minél előbb összeálljon a megacukor. Az egész folyamat egy 60 fokra melegített asztalon történt.

Miután a csajok összerakták a cukrot, ami ugye baromi nagy volt, elkezdték kihúzni, amiből cukorpálcákat készítettünk, minden folyamatban részt vettem én is! :) A cukorpálcákat, amikor kihűltek egy kés és egy fémkocka segítségével "daraboltuk" bele egy tálba, ebből lett a vágott cukor. A kihúzott meleg cukorból pedig egy gép segítségével párnacukorkákat készítettünk, amit kihűlés után egyszerűen szét lehetett tördelni.

Közben a csajok megmutatták, hogy miket készíthetünk a meleg cukorból, így születtek meg a karácsonyfáink, csavaros nyalókáink, szíveink és én egy cicafejet is készítettem. Igazából csak a képzeletünk, a kézügyességünk szabott határt a dolognak és persze a cukormennyiség.

A workshop két órás volt, mindenki kivette a részét az elkészítésben és mindenkinek lettek nagyon tuti cukorkái, amiket haza is hozhattunk a végén. A férjem már le is tesztelte és nagyon ízlett neki! Nagyon jól éreztem magam a workshopon és csak ajánlani tudom a cukorka szerelmeseinek és ugye ki az aki ne szeretné a cukrot?

És most láttam meg, hogy decemberben még lesz workshopjuk!
A videón bepillantást nyerhettek a kulisszák mögé.

És íme az elkészült cukorkák!

 

Média

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó