Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Frittmann borház Frittmann borház Your World © Minden jog fenntartva

Márton napi újbor kóstoló

Újbor kóstolón jártunk a Frittmann Borászatnál. (nem kellett messzire mennünk) Utána néztem egy kicsit ennek a Márton napnak, mert libaevés közben rájöttünk, hogy nem sokat tudunk a liba és Márton közös múltjáról. Az újbor és Márton kapcsolatáról kaptunk felvilágosítást. :)

Csak röviden: "Szent Márton napja jelentette a paraszti év végét, a cselédek ilyenkor kapták meg évi bérüket és hozzá ráadásként egy libát. A lúd fogyasztásának hagyománya szorosan kötődik az újbor fogyasztásához. Nem véletlen az egybeesés, hisz épp novemberre fejeződik be a must borrá alakulása. Márton emiatt a nagyobb borvidékeken az Új-bor védőszentje is."

A kemencében sült liba párolt káposztával és fűszeres burgonyával isteni volt! A vacsora mellé természetesen újborokat fogyasztottunk, ezalatt Frittmann János mesélt a borról és a bortermelésről. Nem tudom hány fajta bort kóstoltunk (sokat), de amit tudok az az, hogy a 2011-es Rosé tényleg nagyon finom! De a kedvencem még mindig a késői szüretelésű Ezerjó. ;)

Nagyon jó alkalom ez, hogy bemutassam a borházat. Fényképező gépet sajnos nem vittem, de a weboldalon sok-sok jó minőségű kép állt a rendelkezésemre. A borkóstoló terem 52 fő befogadására alkalmas téglával kirakott helyiség, ahol a rusztikus és modern elemek jól megférnek egymás mellett. Ideális helyszín az igényes szórakozásra vágyóknak.

Az ide látogatók megtekinthetik a pincészetet, megismerhetik a borkészítési technológiákat, ezután egy kellemes vacsora mellett megkóstolhatják a finom borokat. Azok, akik nem a szomszédban laknak, foglalhatnak szállást, az emeleti kétágyas szobákban.

Másnap pedig sok élménnyel és a frissen vásárolt Frittmann Borral térhetnek haza. Egy mondatban tehát a borászat télen és nyáron is nagyon jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt.

És aki nem akar lemaradni az ilyen jó eseményekről/rendezvényekről, az a facebookon mindig talál friss infót.

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó