Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Hogyan töltődj fel Hogyan töltődj fel kép: spaweekblog.com

Hogyan töltődj fel

Már 10 napja nem írtam semmit, nem osztottam meg semmit a blogon, se facebookon, se instán, sehol. Ennek nagyon egyszerű az oka, mégpedig az, hogy nem volt kedvem. Párszor egy évben eljön ez az állapot, hogy nincs kedvem semmihez, rengeteg program várna rám, de valahogy mégsem érzem magamban az energiát, hogy bármit is csináljak. Talán ezt hívják Summertime sadnessnek?

Amikor jön ez az időszak általában teljesen átadom magam az önsajnálatnak, átgondolom, hogy egyáltalán mit csinálok, miért csinálom, és kinek csinálom azt amit csinálok, és hogy van-e értelme. És a végén mindig rájövök, hogy nem mások miatt csinálom, például a blogot, hanem magamnak. Ha nincs kedvem írni, akkor nem írok, mert akkor úgysem születne értékelhető bejegyzés. Akkor pedig kár erőltetni, mert csak egy izzadságszagú valami kerülne ki, amit később úgyis kitörölnék. Na de nem is erről fog szólni ez a mai bejegyzés, hanem arról, hogy ilyenkor mi a teendő. Mivel tudom összekaparni magam, mi az ami segít és feltölt.

Edzés

Általában szombatonként be szoktam jelentkezni a heti 2 edzésemre, és ha valamilyen oknál fogva lemondom, akkor az rögtön elrontja a kedvemet is. Ezért próbálom rávenni magam a rendszeres mozgásra (aminek egyébként szerintem már látszik az eredménye). Ha eljárok TRX-re sokkal több energia van bennem és büszke vagyok magamra, amiért nem adom fel.

Wellness nap

Bármilyen hülyén is hangzik, de egy wellness nap otthon annyira fel tud tölteni, hogy rögtön elfelejtem minden bajomat. De miből is áll egy ilyen nap? Először is letusolok, legyen akár reggel 10 vagy délután 2, megmosom a hajam, teszek valamilyen hajpakolást/arcpakolást, szőrtelenítek, testápolózok, kifestem a körmeimet és szépen kisminkelem magam (még akkor is ha nem megyek sehova). Ettől a folyamattól sokkal jobban érzem magam, nem vagyok úgy lepukkanva ha belenézek a tükörbe és ez jó érzéssel tölt el. :) Próbáld ki a wellness napot otthon, ki is bővítheted a listát vagy el is vehetsz belőle ez rád van bízva, az eredmény garantált! Fordíts több időt önmagadra, ha külsőleg magabiztosnak érzed magad, a belsővel sem lesz gond.

Takarítás

A takarítás is valahogy mindig bejön. Nagyon nehezen állok neki kitakarítani a lakást, de az eredmény mindenért kárpótol. Még ha csak egy-egy helyiséget sikerül kitakarítanom, már az is maga a mennyország. Rendetlenségben egyébként nem is tudok írni, ha túl sok minden van az íróasztalomon, akkor is már minden elvonja a figyelmemet és nem jönnek a szavak. Ez valami betegség lehet. :D Ha nincs időd végigtakarítani a lakást, akkor a kritikus területeken menj végig gyorsan (konyha, fürdőszoba) és már ettől is sikerélményed lehet.

Írj listát

Hihetetlen, de már attól is jobb kedvem van, ha írok egy teendőlistát. Persze soha nem tartom magam hozzá, de valahogy a tudat, hogy leírtam mik az elmaradásaim és mit kéne csinálnom már az feldob. A To do listben vedd előre a mumus feladatokat, amiket nagyon nem szeretnél elvégezni és kezdd azokkal. Ha megvannak egyből jobb kedved lesz! (kipróbáltva)

Kerüld el

Amikor kint százágra süt a nap, akkor felejtsd el a lesötétített szobában gubbasztást. Menj ki a szabadba, biciklizz, görkorizz, vagy csak sétálj egy nagyot. Kerüld el a közösségi médiát, ne nyisd meg a facebookot, instát stb... ezerszer, úgyis csak azt fogod látni, hogy mások milyen boldogok, éppen nyaralnak, szórakoznak, buliznak te meg mégjobban elmerülsz az önsajnálatban. Sőt az a legjobb, ha kerülöd a telefonodat, laptopodat ilyenkor, keríts elő egy jó kis könyvet vagy vedd meg a kedvenc magazinodat és menj ki olvasni.

Dekorálj

Dobd fel a környezeted, például, ha irodában dolgozol, vigyél egy új virágot, vagy ragassz a falra/monitorra inspiráló szavakat. A naptáradat színezd, tollal vagy dekortapasszal. Vagy vegyél az autódba valami jó kis kiegészítőt, mindig ha beszállsz látni fogod és jókedvre derít. Nekem pl a kulcstartóim a kedvenceim.

Mosolyogj!

Mosolyogj sokat, ha te is mosolyogsz, rád is többen fognak visszamosolyogni. Gondolj bele, hogy másoknak sokkal nagyobb problémáik vannak, mint pl a dugóban állni este meló után. Kit érdekel, hangosítsd fel a rádiót és élvezd a zenét!

Mondj igent

Próbáld ki, hogy minden szembe jövő lehetőséggel élsz, amit az élet dob neked, ne hagyj ki egy vacsit, csak azért mert fáj a fejed, vagy inkább otthon ülnél. Mozdulj ki, a kedved is jobb lesz a jó társaságtól. Mondj igent a kínálkozó alkalmakra, még akkor is ha félsz belevágni! Hiszen attól semmi nem fog változni, ha a komfortzónádban ücsörögsz éjjel-nappal.

Valami új?

Kísérletezz új dolgokkal pl: új ruha, ami egy kis stílusváltás, de már régóta tetszett, vagy új receptek a konyhában, a párod is észre fogja venni, hogy nem a szokásos húslevest eszitek. Viszont új frizurát ne! Csak, ha borzalmasan áll a mostani. :)

És végül állj pozitívan a dolgokhoz, tanulj meg önmagadon nevetni és nem olyan komolyan venni az életet, hiszen, miért élünk, ha közben nem érezzük jól magunkat?
"Do not take life too seriously. You will never get out of it alive." Elbert Hubbard

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó