Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Babyliss Homelight 930 Babyliss Homelight 930 Your World © Minden jog fenntartva

Villanófényes szőrtelenítés otthon

Karácsonyra kaptam a férjemtől egy villanőfényes szőrtelenítőt, amit sajnos akkor nem tudtam kipróbálni, mert hiába kezdtem volna el a kezelést csak 1 alkalmam lett volna és utána a nászútra csak nem vihettem volna magammal, hogy folytassam. Úgyhogy most eljött az ideje az első kezelésnek, és a teszt megkezdésének.

Kicsomagolás:

Úgy tudom jelenleg ez az egyik legjobb a piacon, ismerve a férjemet nagyon alaposan utánanézett, hogy melyiket vegye meg nekem és egy Babyliss Homelight 930-asra esett a választása. Árról sajnos nem tudok nyilatkozni, mert ajándék volt és külföldön vette. A doboz tartalmaz egy használati utasítást (franciául...), magát a készüléket, a kábelt, szemüveget, napárt és egy minifejet, amivel arcra lehet használni a szőrtelenítőt. Letöltöttem egy magyar használati utasítást, amit mindenképpen el kell olvasni hozzá!

Használata és működése:

A készülék használata nagyon egyszerű, csak be kell dugni, felvenni a szemüveget és mehet a villogtatás. Najó van néhány feltétel, amit be kell tartani, különben sérülés is történhet! Előre meg kell tervezni a homelight használatát, első 3-4 alkalomnál kéthetente 1-szer utána 7 hónapon át egyszer havonta. Addig kell alkalmazni, amíg a szőrök visszanőnek, de minimum két hétnek el kell telnie a villantások között. A gép mindent elvégez helyettünk, leteszteli a bőrünk színét és ha azt túl sötétnek találja, akkor nem villant. Napozás után ugyanis nem ajánlott használni, ellenkező esetben égési sérüléseket okozhat. Soha nem szabad a villanófénybe belenézni, ezért ajánlott a szemvédő használata, különösen arcnál.

A készülék a szőrtüszőben található pigmenteket szelektív módon támadja. Sötét bőrön vagy világos szőrrel nem fog működni, ezt előre leírták a tájékoztatóban, úgyhogy akinek szőke szőrszálai vannak, vagy csokibarna teste, az ne is próbálkozzon. Az intenzitással is csínján kell bánni, az elején mindenképpen a legalacsonyabb fokozat ajánlott, aztán a többi alkalomnál lehet kísérletezni, hogy mi az, amit még elbír a bőr, de fokozatosan kell haladni, alkalomról alkalomra.

Első alkalom:

Én először hónaljon, bikinivonalon és lábon tesztelem a homelight-ot, aztán ha beválik, akkor mehet a többi szőr karról és combról is. Használata nagyon egyszerű, tusolás után alkalmazom. A bőrnek frissen borotváltnak és krémektől, illatszerektől, alkoholtól stb... mindentől mentesnek kell lennie. Nem szabad a több hónapos használat közben gyantázni vagy epilálni, mert akkor nem fog érni semmit. Csak olyan helyen szabad használni, ahol később nem szeretnénk szőrt. A készüléket rá kell nyomni a bőrre, olyan erősen, hogy felül a kis kijelző villogni kezdjen, ekkor lehet villantani. Ha nem villan, akkor vagy nem eléggé nyomtuk rá vagy túl sötét a bőrfelület. Így rányomkodva szépen sorban kell haladni centiről centire. Nem mondom, hogy nem uncsi, de ha tényleg beválik, akkor kibírom azt a 20 percet, amíg végigmegyek a bőrömön.A villanás után egy kis bizsergő érzést lehet tapasztalni, de egyáltalán nem fájdalmas, igaz most még csak az első fokozatban használom.

Második alkalom:

Most a kettes fokozaton használtam a gépet és azt vettem észre, hogy ahol vékonyabb a bőr (hónalj, térd, bikinivonal) ott melegebb érzést hagy maga után a villanás, de egyáltalán nem kellemetlen vagy fájdalmas. Legközelebb két hét múlva a 3-as fokozaton fogom kipróbálni legalábbis a lábamon biztos, majd meglátom mennyire bírja a többi bőrfelület a 3-ast. Most próbáltam még tüzetesebben végigmenni a lábamon, hogy ne maradjon ki sehol, de ugye abban soha nem lehetek biztos. :)

Harmadik alkalom

Majdnem elmaradt a harmadik alkalom, de nem, nem adom fel a küzdelmet a csúnya fekete szőrszálak ellen, végül két nap késéssel, de villantottam, lábon, bikinivonalon és hónaljban, ahogy azt az elején elkezdtem. Hármas fokozatba nyomtam a gépet, erős vagyok és kibírom, egyébként szinte semmi különbség nem volt a 2 és a 3 között, egy picivel volt csak melegebb érzés a villantások helyén, de az is csak egy fél másodpercig. Sokkal kellemesebb, mint egy gyantázás vagy epilálás azt már most mondom. Egyébként el akartam ma menni szoliba, de aztán rájöttem, hogy barnulással együtt nem szabad villantani, úgyhogy most a nyár elejéig marad a szőrtelenítés és a fehér bőr. Ha valaki belekezd, akkor nyár végén kezdjen bele, de akkor se frissen napoztatott bőrön. Visszatérve a szőrszálakra, lehet, hogy csak beképzelem, de úgy veszem észre, hogy a lábamon ritkul a mezőny. Legyen így, legközelebb jön a 4-es fokozat.

Negyedik alkalom

Túl vagyok a negyedik villantáson és most már négyes fokozaton nyomom. Annyi a változás, hogy most érezni lehetett azt a területet, ahol villant, ott egy erőteljes melegedés észlelhető, de kb annyira fáj, mint egy szúnyogcsípés. Az érzékenyebb területeken, mint a hónalj és a bikinivonal, kellemetlenebb volt, de a lábamon szinte alig éreztem. A lábamon egyébként, mintha kevesebb szőr nőne vissza, de bikinivonalon és hónaljban nem tapasztalok sok változást. Remélem, hogy ez csak átmeneti és ott is megfigyelhető lesz a változás. Innentől kezdve egyébként havonta egyszer kell villantani, hét hónapon keresztül, szóval itt az ideje bizonyítania a készüléknek! :)

Ötödik alkalom előtt

jó hírem van csajok, a lábamon kezd eltűnni a szőr!! Nem is hiszek a szememnek, még emésztenem kell ezt a tényt. Majd ha biztos leszek benne, akkor kiadok egy közleményt. :D Hónaljon és bikinvonalon még nem vettem észre hasonló változásokat sajnos

Ötödik alkalom

Jó hír, hogy a fekete és sötét szőrszálaim a lábamon teljesen eltűntek, így kb kéthetente kell borotválnom a lábam, vagy közvetlenül azelőtt, hogy villantanék. Már most imádom a gépet, teljesen készvagyok tőle, eddig a lábam úgy nézett ki (ha nem epiláltam/gyantáztam) mint egy férfiláb és most mindez megszűnt. Most az ötödik alkalommal kipróbáltam az ötös fokozatot, amit sajnos a bikinivonal nem tűrt el, de lábon olyan volt, mint egy kis áramütés, simán kibírható, az epilálástól 100szor jobb. Hónaljban sajnos nem tudtam villantani, mert begyulladt egy szőrtüsző és ilyenkor szerintem nem szabad. Egyébként, amilyen jól működik a lábon, annyival kevesebb változást tapasztalok hónaljban és bikinivonalon, de nekem már az is elég, hogy a lábamon bejött.

Folyt. Köv.

Update hamarosan, remélhetőleg pozitív tapasztalatokkal!

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó