Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Szárítógép teszt Szárítógép teszt Your World © Minden jog fenntartva

A szárítógép egy isteni találmány

Kb 4 éve téma nálunk a mosás és teregetés esete, ugyanis mint minden nő, én is mosok. Állandóan. Egy-egy utazásunk után, akár 5-6 adagot is egy nap. A teregetéssel még nem is lett volna olyan nagy bajom, egészen addig, amíg az ablakokról folyni nem kezdett a víz és a mennyezetről meg leesni a vakolat. Hiába a több órás szellőztetés, az ablakokon a szellőző mód, a páraelszívó gép, télen elviselhetetlen párás, trópusi hangulat alakult ki a lakásban, pálmafák és 30 fok nélkül. Aztán két éve kitaláltuk (anyukámmal), hogy venni kéne egy szárítógépet, ez az ötlet egészen addig húzódott, amíg a férjemet meg nem győztem, hogy tényleg szükségünk van rá.

 

És most itt van! Itt csillog-villog a dolgozószobában (mert máshova nemigen fért már be) és imádom! Karácsonyi ajándék volt, anyukámtól, a férjem szüleitől és magunktól közösen és azóta csakis ezzel a csodával szárítok. Először is alapos utánajárás után egy Siemens gép mellett voksolunk, ár/érték arányban és persze kicsit kinézetre is, ez jött be nekünk a legjobban, de gondolkodtunk az LG-n is csak abból nem volt raktáron, csak a kiállított koszos darab, azt meg ugye nem vesszük meg. Olyan kellett, ami energiatakarékos A++-os, nem kell neki vizes kivezetés és kondenzációs-hőszivattyús. A szárítógépek fajtáiról itt olvashattok egy jó kis cikket. A szárítógép ellenes klub tagjai azt állítják, hogy a szárítógép rossz, drága és semmire sem jó, emellett összegyűri a ruhát és felfűti a lakást 40 fokra, jah és nyilván ördögtől való gépezet...

Előnyei:

Ezzel szemben az én tapasztalataim teljesen eltérnek ezektől. Nekem kis mosógépem van és 3-4 adagnyi ruha is beleférne, ha szeretném (ez rendes mosógép szerint kb 2-3 adag, 9 kg ruha fér bele) de két adagot szoktam benne szárítani. Vegyesen szárítok és egy-másfél óra alatt végez is a szárítással, ami eddig napokig tartott, sokszori újramosással megtűzdelve, a lassan száradó, bebüdösödött ruhák miatt. A gyorsaság mellett nagy előnye még, hogy kiszed mindenféle szöszt, hajat, bennfelejtett zsepkendőcafatokat is a ruhák közül, és felpuhítja azokat (nemkicsit!). A törölközőim már nem úgy lógnak a radiátoron mint valami cseppkövek, hanem újra megpuhultak és jó velük törölközni. Ez a kondenzációs-hőszivattyús gép már annyira modern, hogy kívülről szinte egyáltalán nem melegszik, és nem melegíti fel a lakást se (bár néha örülnék neki). A ruhák nem mentek össze és vasalnom sem kell többet, csak a férjem 666 ingét, vagy amit eddig is kellett. Emellett eltűnt a pára, nem csorog az ablakokról a víz és a vakolat is a plafonon marad. Ezt úgy oldja meg, hogy kiszívja a nedvességet a ruhákból és egy tartályban gyűjti, ami a szárítás végére csurig tele van. (és ez eddig mind a levegőbe ment!) Ezt minden alkalommal üríteni kell, különben nem tudna többet szárítani. A szöszöket is egy dupla szöszgyűjtőben szedi össze, ezeket is minden alkalommal ki kell takarítani, de öröm nézni, hogy mennyit kieszed. A kép egy szárítás alatt összegyűjtött szöszök mennyiségét mutatja. Durva ugye?

Hátránya:

Na ilyet nem is tudok. Najó, nem vagyok elfogult, azért van ez is egy pici, de orvosolható. Egyetlen hibájaként azt tudom felróni neki, hogy elveszi a ruhák/öblítő illatát. De! Létezik olyan kendő, amit beteszel és visszaadja nekik. Szóval mióta a kendő van, újra illatoznak a ruháink, és ezzel nem elégedtünk meg, betettünk a szekrénybe is belőle, és ott is felveszik a régebben mosott ruhák is az illatot. It's Magic! A számlákon még nem tapasztaltunk olyan nagy különbséget, ami felróható lenne a gépnek, úgyhogy teljes boldogság van az új gépünk érkezése óta. Ja, még egy apró észrevétel, a pamut ruhákat tovább szárítja, így a vegyes program után a pamutot még kiteregetem picit, de az már hipp-hopp megszárad. Ezt azzal lehet kivédeni, ha szortírozzuk a ruhákat, dehát kinek van arra ideje/kedve.

Gépek:

Szárítógép és szárítógép között is vannak hatalmas különbségek! A szárítógépnek léteznek különböző fajtái (légkivezetéses, kondenzációs, kondenzációs-hőszivattyús), érdemes jól utána nézni, hogy mi a legmegfelelőbb, viszont mindenhol azt olvastam, hogy a mosógéppel egybeépített szárítógép a legrosszabb szükségmegoldás. Ha valaki ilyet szeretne, az jól gondolja meg, mert nem is olcsó, de nem is jó. A témában itt tudsz bővebben olvasgatni, és tapasztalatokat cserélni.

Az enyémen egy csomó fajta program van, de még csak hármat próbáltam, a vegyeset, az ágyneműt és a törölközőket. Mindent tökéletesen megszárított (pamutot hosszabb ideig) úgyhogy a gépnek 10-ből 10 pontot adok. Tudtam, hogy a mosogatógép és a mosógép isten találmánya nekünk nőknek, de csak most jöttem rá, hogy a szárítógép is! ;)

Saját képek. Ez nem egy fizetett cikk, valóban az én tapasztalataim a szárítógéppel.

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó