Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nyár elején elkezdtem feltölteni az üresen álló cserepeimet/kaspóimat a teraszon és lett belőlük egy jó kis fűszerkert. Mivel nálunk a limonádé az alap nyári kedvenc, nem volt kérdéses, hogy citromfű és menta is lesz a teraszon. Másik kedvencünk a rozmaring, ezt steakhez és joghurtos csirkéhez is sűrűn tépkedjük, plusz van még kétféle petrezselymünk (petrezselymes sült rákhoz kiváló), snidlingünk (kacsazsíros kenyérhez) és bazsalikomunk, aminek eszméletlenül jó illata van és tökéletesen illik a bolognaiba, vagy a házi pizzára.

A terasz számunkra a nappali meghosszabbítása. Nyáron nagyon sok időt töltünk itt, sőt mióta felhoztuk a grillünket még többet. Itt sütjük az ebédet, itt ebédelünk, itt iszom a reggeli/déli kávémat és néha itt írom a cikkeimet is. Imádom, hogy ha kinézek, minden színes, még akkor is ha esik az eső. Csak ki kell lépni a konyhából és máris téphetem az ebédhez a friss fűszereket.

Sebesen közeledik a nyár, és ha nyár, akkor jöhetnek a baráti sütögetések, borozgatások, beszélgetések a teraszon. Az mi teraszunk sajnos egy hónapja megállt a fejlődésben, mert elutaztunk és a virágaimat is átköltöztettem anyukámhoz (Jócóval a leveli békánkkal együtt, aki már 3 éve él a teraszunkon). Féltem is mire hazaérek mi fog vári, mert pár fűszernövényt itt hagytam az esőre bízva őket. Mint kiderült sokat esett ezért egytől-egyig túlélték. :) Szóval mióta hazaértünk azon gondolkodom, mit is kellene kezdeni a terasszal, és összegyűjtöttem öt tippet amit én is alkalmazni fogok. A héten egyébként minden nap grilleztünk a teraszon, szerintem grillfüggők vagyunk, van ilyen?

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó