Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Saját készítésű tálkák Saját készítésű tálkák Your World © Minden jog fenntartva

Saját készítésű mini tálkák

Valahogy december környékén elkap a DIY láz és sorban készülnek a saját készítésű ajándékok, amikből a végén bőven tudunk válogatni, hogy kinek mit adjunk. Ilyenkor beindul a mézeskalácsgyár és a sütiüzem és az egész lakásban narancs, szegfűszeg és fahéj illat van. Sokszor készítek "forralt teát" és idén is terítékre kerül az almakrémleves.

Valamelyik nap pedig úgy alakult, hogy majdnem egész napra elment az áram, a laptopom lemerült és a telefonom sem bírta már sokáig. Mit tehet ilyenkor az ember, elkezdtem nézelődni a lakásban. Eszembe jutott, hogy van egy csomag levegőn száradó gyurmám, amiből már nagyon rég óta szerettem volna készíteni valamit, de nem tudtam, hogy mit, ezért már egy éve ott lapult egy kis kosárkában.

Több se kellett kinyújtottam a gyurmából négy golyót és ráigazítgattam három kisebb és egy nagyobb lefelé fordított tálra. Nem tettem alá semmit, kicsit izgultam, hogy majd rá fog keményedni, de száradás után (két nap) gyönyörűen lejött az összes tálról. Az egyik picit berepedt, de engem az sem zavar, mindegyiknek picit más formája van és ettől különlegesek.

Miután teljesen kiszáradtak a tálkák, egy szivacsecset segítségével egyik oldalukat "bepamacsoltam" aranyra, ettől különleges textúrát kapott, teljesen mást, mintha festettem volna. Ehhez nem kötelező a szivacsecset, egy sima konyhai szivacs is megteszi. Az egyik tálat rózsaszínre festettem, azt még nem fotóztam be, de az aranyakat egyik este kénytelen voltam lefotózni, annyira szépen csillogott az esti fényekben.

Az egész művelet nem tartott tovább 15 percnél, szóval karácsonyig biztosan el tudod készíteni. És, hogy mi kerülhet bele? Ékszerek, gasztroajándék, én például most kandírozott narancshéjakat szeretnék bele tenni.

Kellemes felkészülést az ünnepekre!

 

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó