Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Szőnyegfestés Szőnyegfestés Your World © Minden jog fenntartva

Szőnyegfestés

A nagy érdeklődésre való tekintettel, itt a szőnyegfestés története. Mint már említettem az egész egy ártatlan kávézással indult, amikor is ráfolyt egy nagy paca kávé a szőnyegre, amit természetesen nem sikerült kimosnom belőle. Tehát nem maradt más megoldás, mint befesteni a szőnyeget (a szőnyeg az Ikeából származik).

Az egészet nem szerettem volna és láttam csomó inspiráló csíkos szőnyeget, amik nem tűntek olyan bonyolultnak elkészíteni. Vettem a Müllerben két fekete textilfestéket, itthon volt hozzá fekete akrilfestékem és jöhetett a csíkozás. Mérni nem mértem semmit, csak érzésre kitakartam a nem feketére kívánt felületeket sima átlátszó ragasztóval (ez volt itthon, ami elég tartós), összekevertem a festékeket, adtam hozzá egy kis vizet és először szivaccsal próbáltam felvinni a felületre. Ez sajnos nem bizonyult gyors és hatékony módszernek, csomó festéket felszedett a szivacs és alig fogott. Aztán elővettem egy nagyobb ecsetet és azzal festettem be a csíkokat.

A festés kb 3 hónapig és egy napig tartott, mert az első csík után hagytam egy kis szünetet, 3 hónapot. :D Szóval a festés összesen 1 napig tartott, befestettem, elmentem valahova a városba és mire visszaértem már megszáradt a festék és levehettem a ragasztócsíkokat. Összességében elégedett vagyok a végeredménnyel, persze rá lehetne menni még egy soron, hogy ne legyenek egyáltalán fehér foltok benne, de ehhez már baromira nincs kedvem, szóval marad így, úgyis a teraszra készült, ott meg hány folt fog még rákerülni... Mosni még nem próbáltam, lehet, hogy a fekete-fehér csíkokból egy nagy szürke szőnyeg lesz, majd beszámolok róla. Egy nyarat csak kibír.
(A chevron minta is nagyon tetszett, de sajnos kilógott volna a kávépaca...)

Update: kibírta egy évet kint! :D

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó