Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ahogy minden évben, idén is nekifogtam a mézeskalácsok gyártásának. Ilyenkor nagyüzemben készül, általában délután kezdek neki és este lesz mire kisül az összes kalács, közben pedig végtelenítve mennek a karácsonyi filmek a háttérben, idén pl a Holiday kezdődött újra 3-szor :D

Valahogy december környékén elkap a DIY láz és sorban készülnek a saját készítésű ajándékok, amikből a végén bőven tudunk válogatni, hogy kinek mit adjunk. Ilyenkor beindul a mézeskalácsgyár és a sütiüzem és az egész lakásban narancs, szegfűszeg és fahéj illat van. Sokszor készítek "forralt teát" és idén is terítékre kerül az almakrémleves.

Úgy kezdődött az egész, hogy a férjemmel nekifogtunk egy lakásfelújításnak, az egészre 3 hetünk volt. Ebből a férjem elutazott 2 hétre Ausztráliába és miután hazaért, lebetegedett 3 napra. :D Szóval a feladatok nagy része rám hárult.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, itt a szőnyegfestés története. Mint már említettem az egész egy ártatlan kávézással indult, amikor is ráfolyt egy nagy paca kávé a szőnyegre, amit természetesen nem sikerült kimosnom belőle. Tehát nem maradt más megoldás, mint befesteni a szőnyeget (a szőnyeg az Ikeából származik).

A minap akkora rumli volt a lakásban, hogy elkezdtem belepakolni mindent egy kis dobozba, főleg az esküvőről megmaradt emlékeket, gratulációs lapokat. A lapok nem fértek bele a kis dobozba, de pont akadt egy másik, ami  megfelelőnek bizonyult az emlékek tárolására.

Idén szakítva a hagyományokkal úgy döntöttem, hogy új receptet próbálok ki, mert a réginél volt egy napos hideg várakoztatás (tegyük hozzá, hogy sosem tartottam be). De láttam Urban-Eve-nél egy egyszerűbb receptet és úgy határoztam. hogy kipróbálok belőle egy fél adagot. A sütiben nem kellett csalódnom, gyönyörűen összeállt, nem ragadt a kezemre és nagyon szép vékonyra lehetett nyújtani. A sütőben pedig 180 fokon 8-10 perc alatt készre sültek. A receptet itt találjátok meg!

Volt itthon két befőttes üvegem, amivel kezdeni szerettem volna valamit, mert nem szeretem kidobni őket. Az egyiknek kitaláltam egy nagyon jó és hasznos funkciót, méghozzá a "program lottó"-t. Hétvégente gyakran nem tudjuk mit csináljunk, egyikünk menne, másikunk maradna itthon, de sokszor tanácstalanok vagyunk. Erre a helyzetre találtam ki a lottót, kis papír cetlikre felírtam csomó programot és azok közül lehet "sorsolni".

A történet azzal kezdődött, hogy a garázsban otthon megláttam pár nem használt szivacsot (előtte csomagolásként funkcionáltak) és beugrott, hogy ebből milyen jó pinboard (kitűzőtábla) lehetne. Otthon volt továbbá habkartonom már csak egy kis anyagot és ragasztót kellett beszereznem az egészhez. Elszaladtam a méteráruba és egy gyönyörűen csillogó anyagot sikerült elcsípnem, amiből meg is vettem az összeset, jó lesz még valamire alapon. :)

Mivel nagyon szeretem a feliratos képeket, elkészítettem a sajátomat, tegnap az autóban hallgattuk ezt a "nagyon jó" zenét és viccelődtünk rajta, ebből jött az ötlet a feliratra, elég nyálas, hogy kikerüljön a falra és jó kedvre derítsen. Szerintem a hálóba teszem ;)

Nagyon belendültem a mézeskalács házikó gyártásba, az ihletet egy bejegyzésem adta, ahol mini kalácsházakat mutattam be, de az enyémeket teljesen a magam ízlésére igazítottam. Kicsit ferde, kicsit ügyetlen, de a sajátom és sok-sok szeretettel készült. Így első mézeskalácsháznak nem is olyan vészes.

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó