Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Elegáns hálószoba Elegáns hálószoba Kép: archcg.my

A gyönyörű hálószoba trükkjei

Mi a titka egy szép, elegáns hálószobának? Ezt a kérdést fogjuk ma kicsit körbejárni. A lényeg itt is a részletekben rejlik, ahhoz, hogy egy hálószoba összhangban legyen, több dologra is oda kell figyelni. Sokminden múlik a helyiség méretén, egy nagy hálóban könnyű kialakítani olvasó- vagy fésülködősarkot, de ha nincs akkora helyünk vannak trükkök amivel elegánssá változtathatjuk a saját hálónkat is.

Induljunk ki a hotelszobákból! Talán azért is szeretünk annyira hotelben lakni, mert ott minden szobához jár egy fürdőszoba is. Építkezésnél gondoljunk arra is, hogy mennyire jó, a saját fürdő. Lakosztályosítsuk a hálószobát, tegyünk mellé egy gardróbot is, az se baj ha kicsi, de van. (gardróbfüggőségem nem ismer határokat) Ha erre nincs lehetőség akkor sem kell elkeseredni. Mutatok néhány trükköt amivel igazi luxus élmény lesz a saját hálószobánk.

1. Fény

Oké, hogy a hálóban általában alszunk, de használhatjuk olvasó szobának és van aki ott alakítja ki a kis dolgozó sarkát is. Egy háló legyen világos napközben. Senki sem szeret egy sötét zugban olvasgatni. Éjszakára viszont legyen teljesen elsötétíthető. A függönyös megoldás sokkal elegánsabb (nyáron viszont kevésbé praktikus)

2. Színek

A háló színei legyenek összhangban egymással. Sokan választanak rikító színeket, de ez nem csak a szemünket zavarja, hanem az álmainkat is. Egy vörös hálószobában sokkal magasabb a hőérzet és mint tudjuk az alváshoz nem éppen megfelelő a meleg. Válasszunk semlegesebb színeket, egymáshoz passzoló bézs, szürke, pasztell színeket, ezzel fokozhatjuk az elegáns hatást

3. Csillogás

A hotelszobák mindig elkápráztatnak a csillogásukkal. Tegyünk a saját hálónkba is csillogó kiegészítőket, például a fényes függönyön, ahogy visszatükröződik a napfény gyönyörűen felturbózza a szoba hangulatát. Semmi baj nincs egy-egy jól elhelyezett csillogó lámpával sem, itt is a mértékletesség a fő szempont. Ne vigyük túlzásba se az arany se az ezüst kiegészítőket.

4. Tükrök

Nem is gondolnánk, de az alapja ezeknek a szobáknak az itt-ott jól elhelyezett tükröké. Itt nem a mennyezetre gondolok :) Helyezzünk el egy elegáns tükrös éjjeliszekrényt vagy fésülködőasztalt egy modern székkel. A hatás nem marad el!

5. Kárpitozás

A kedvencem a kárpitos ágy! Imádom őket, gyönyörűek, elegánsak, luxus kinézetet varázsolnak a szobának. A kárpit lehet fényes is, így még jobban a szoba fókuszpontjává válik.

6. Párnák

Nincs is annál egyszerűbb módja egy helyiség hangulatának megváltoztatására mint a párna. Használjunk sok párnát, én például imádok soksok párna között fetrengeni. Persze este ledobálom őket a földre...reggel meg újra vissza.

7. Tapéta

Tudom, hogy a festés sokkal egyszerűbb, viszont vannak olyan minták, amiket festéssel nem lehet kivitelezni. Nemrég jártam egy elegáns hotelben Madridban és a falak is kárpitozva voltak. Fél napon keresztül azt nézegettem, hogy milyen gyönyörű. Ma már anyagszerű tapétákat is lehet kapni, ne sajnáljuk egy-egy falra felrakatni, a szoba ékessége lesz éveken keresztül.

8. Képek a falon

Tegyünk a falra egyszerű fekete-fehér grafikákat, vagy fényképeket, de ne nagy érzelmi töltetűt. Negatív témájút egyáltalán nem ajánlom a hálószobába. Elalvás előtt senki se szeret fegyvereket, gyilkosságokat nézegetni. Legyen inkább egy szép épület, utcarészlet, vagy egy nonfiguratív grafika.

9. Takaró

Nem csak télen, de nyáron is imádok pihepuha takarók közé bújni. Ne fosszuk meg magunktól ezt az élményt otthon se. Mennyiből tart egy nagy műszőrme takarót rádobni az ágyra.

10. Ülőkék

Kárpitos ülőkék majdnem minden hotelszobában előfordulnak. Még ha nem is használjuk őket olyan sűrűn, de látványelemnek nagyon jó, plusz a ruháinkat is szeretjük ide-oda ledobálni.

Trükkök amiknek általában bedőlünk:

Mindig van a képen friss virág, egy-egy jól elhelyezett design magazin vagy könyv is befolyásolja a szoba hangulatát. A világítás is szinte minden képen fel van kapcsolva, még nappal is! Egy ledobott takaró a mi hálónkban sosem úgy néz ki, mint egy magazinban :) A magassarkúmat se az ágy mellett veszem le, úgy, hogy az egyik eldőljön. A párnák mindig pufik és rendezettek, mintha sosem aludt volna rajta senki. Az éjjeliszekrény majdnem üres, a zsepiket és ásványvizes üvegeket nem teszik bele a csodás enteriőrökbe. Talán ezért is szeretjük még annyira a hoteleket, mert van akinek az a munkája, hogy előttünk és utánunk ezeket megcsinálja. :)

 

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó