Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Az én kis dolgozóm Az én kis dolgozóm Your World © Minden jog fenntartva

8 Tipp dolgozószoba berendezésére

Most, hogy itt a tavasz még nehezebb a munkára figyelni, pláne ha az ember otthonról dolgozik. Ott a hívogató kinti lét, a meleg napsütés, vár a bicikli és a kert, a kiülős kávézók és a parkok. Valahogy ilyenkor nincs kedvünk a négy fal közé szorulni. Mutatok néhány trükköt, hogyan dobhatod fel a dolgozószobát úgy, hogy ne akarj a teraszon ücsörögni állandóan munka helyett.

1. Rendszerezés

Kevesen vagyunk úgy vele, hogy rumliban szeretünk dolgozni. Ügyeljünk arra, hogy a munkafelületünk tiszta, rendezett legyen, ha kell szerezzünk be dobozokat a kacatainknak, hogy ne legyenek szem előtt és ne vonják el a figyelmünket a napi munkáról.

2. Képek a falon

Olyan képeket tegyünk ki a falra, amik inspirálnak. Vannak idézetek, szövegek amik segítik a kreativitást, munkára ösztönöznek. Törekedjünk az összhangra, válogassunk a kedvenc fotóink közül vagy saját rajzot, szöveget is kitehetünk

3. Világítás

Sokan nem hiszik el, de a világítást majdnem olyan nehéz megtervezni mint az egész berendezést. A jól megvilágított munkafelület elengedhetetlen a megfelelő munkához, akár számítógépes, akár kézi munkáról van szó. Ne legyen bűntudatunk ha nappal is fel kell kapcsolnunk a villanyt, válasszunk energiatakarékos égőt, de semmiképp ne dolgozzunk vak sötétben.

4. Virágok, növények

Ha már kint zöldül minden, hozzuk be a zöldet az irodába/dolgozóba is. Ha nem vagyunk nagy kertészek, akkor sem kell megijedni, csomó olyan növény van, ami bírja a hetekig tartó szomjazást és a túllocsolást! Tapasztalat. A zöld egyébként megnyugtat, és hangulatos lesz tőle a tér, ha nem szeretnénk cserepes virágot, dobjuk fel az asztalt vágott virágokkal.

5. Kényelem

Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdenem, mert a jó munkához egyrészt idő, másrészt kényelem kell. Senki sem szeret úgy dolgozni, hogy közben kényelmetlen a szék, vagy túl magas az asztal, esetleg szemébe süt a nap. Válasszunk olyan széket, ami a számunkra a legkényelmesebb.

6. Színek

Mostanában nagy divat lett a fehér fehérrel, én is kedvelem, viszont egy full fehér térben szerintem nem tudjuk úgy kiélni a kreativitásunkat ahogy szeretnénk. Ha mégis a fehér mellett döntünk, akkor legalább néhány foltban jelenjen meg a kedvenc színünk, vagy dobjuk fel téglafallal, párnákkal vagy képekkel.

7. Tér

Ha a dolgozó szobánk valamilyen helység egy kisebb része, próbáljuk meg kicsit leválasztani, más hangulatot adni neki ami a munkára ösztönöz. Ne az legyen, hogy a nappaliban inkább a kanapén dolgozunk, vagy a hálóban az ágyból, mert így nem alakul ki az a rendszeresség, ami egy bejárós munkahelynél alap. Másfelől pedig a dolgozó sarkunkat ne használjuk a munkán kívül más elfoglaltságra, pl. ne ott reggelizzünk.

8. Munkafelület

Legyen elég a hely a munkánkhoz elegendő munkafelülethez. Próbáljuk rendben és tisztán tartani, emellett a hozzánk közel álló tárgyakkal vegyük körbe magunkat, amire szeretünk ránézni. Ne legyenek túl vibráló színű dolgok, mert azok odavonzzák állandóan a tekintetünket, és óvakodjunk a komplementer színektől is.

Tudom, hogy nehéz ilyenkor a munkára koncentrálni, de nem lehetetlen. Kitartás! ;)

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó