Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Mosókonyha design Mosókonyha design Kép: architecturedesigndiy.com

5 érv a mosókonyha mellett

A mosókonyha tipikusan az a helyiség, amiről egy építkezés, felújítás során elfeledkezik az ember, pedig milyen jó szolgálatot tesz annak, akinek van. Végeztem egy kis felmérést az ismerőseim körében és arra jutottam, hogy akinek van, az nagyon szereti, akinek nincs, az pedig nagyon szeretne.

Minden egy helyen

Én a nagyon szeretnék táborába tartozom, minden mosásnál arra gondolok, milyen jó lenne, ha egy helyiségben el tudnám intézni a dolgokat, nem kéne ide-oda szaladgálnom a lakásban. Nem lenne rendetlenség se a fürdőszobában, se a dolgozóban vagy a hálószobában, ahová kiteregetem a ruhákat.

Rendszerezés, tárolás

A mosókonyhában fontos a rendszerezés, a különböző méretű szekrények, tárolók kialakítása, hogy a mosószereknek, öblítőknek, színfogóknak, fehérítőknek meglegyen a maga helye. Ezeket megoldhatjuk szekrényekkel, de a különböző kosarak, dobozok is hasznosnak bizonyulnak. Legyen hely a szennyes ruháknak, a tiszta ruháknak és a törölközőknek is.

Hova gyűjtöd a ruhákat?

A mosókonyha megfelelő hely a piszkos ruhák elrejtésére is. Egy igazi mosókonyhában külön tárolók vagy kosarak nyelik el a színes, fekete és fehér szennyest és nem fog többé a fürdőszoba padlóján heverni a levetett holmi. Nem csak a piszkos ruháknak, de a tisztáknak is jól jön a hely, ha erre nincs lehetőség, akkor gyűjtsd nagy kosarakba őket.

Szárítógép - igen vagy nem?

Sokan nem tartják jó ötletnek a szárítógépet vagy félnek tőle, pedig ha egyszer kipróbálnák, biztos vagyok benne, hogy beleszeretnének. Nem lennének többé félig megszáradt ruhák és nem lenne télen szenvedés a teregetés sem. A szárítógép igenis jó dolog, főleg ha gyorsan szeretnénk valamit kimosni és felvenni. A ruhák nem gyűrődnek össze benne és nagyon finom puhák lesznek. Egyetlen hátránya az, hogy nem marad meg az öblítő illata, de ezt is lehet már orvosolni különböző illatosító csíkokkal.

Mosókonyha hozzávalói

Egy igazán prémium mosókonyhához az alábbi hozzávalók kellenek: mosógép, szárítógép, vizesblokk, vasalódeszka, ruhaszárító, szennyes tartó, tárolók, kosarak és aki sok időt tölt mosással, vasalással, annak egy tv vagy rádió, hogy ne unatkozzon a munka közben. Rugaszkodj el a hagyományos fehér színtől és tegyél fel mintás tapétát vagy fesd olyan színűre a falakat, ami jó kedvre derít, ugyanis ebben a helyiségben elég sok időt el lehet tölteni és miért ne érezd jól magad ott is.

A cikkem eredetileg a Femcafen jelent meg.

 

 

 

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó