Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Dekorálj virággal Dekorálj virággal Your World © Minden jog fenntartva

Dekorálj virággal

Nincs is annál szebb látvány, mint amikor a lakásban van friss virág. Na jó, szeretem a cserepeseket is, de egy szerelmemtől kapott rózsacsokornak vagy tulipáncsokornak mégis más a hangulata. Sajnos nem kapok olyan sűrűn virágot, de nem panaszkodom, helyette kapok macaront, csokit vagy valami apróságot... ❤

A különböző magazinfotókat nem csak a szép berendezés miatt érezzük hangulatosnak, hanem ha felfedezed, majdnem mindegyiken van valamilyen virág. Ez egyfajta alap dekorációs elem, hogy az adott helyiség még jobban nézzen ki. Idén, a legtrendibb a hortenzia volt, nagyon sok magazinban és enteriőrben fedeztem fel. Most pedig mutatok néhány fajta virágdekort (főleg hortenziával), amit egyszerűen becsempészhetsz a saját otthonodba. Persze nyugodtan használhatsz másik szezonális virágot is.

Váza

A legegyszerűbb és ami mindenkinek alapból eszébe jut az a vázás megoldás. Nem kell sokat variálni, kicsit lecsippentesz a virág szárából és már mehet is a vázába, egyszerűsége mellett nagyon jól mutat, itt ugyanis a hangsúly a virágon van. Ha van kedved akkor feldobhatod a vázát kötéllel, csipkével, különböző színű szalagokkal, dekortapasszal is.

Befőttes üveg, csésze, bögre

Ha nincs otthon váza, megteszi egy befőttes üveg is, ha az sincs, akkor bármilyen csésze, bögre vagy üveg megfelel a virágnak és még különleges is lesz tőle. Ne félj elrugaszkodni a hagyományoktól, kísérletezz, és légy kreatív a virág dekorációk terén is!

Láda és kosár

Gyönyörű szép asztali díszeket készíthetsz, ha ládákba vagy fonott kosárkákba teszed bele a virágokat egy kis zölddel együtt. Egyetlen hátránya, hogy mivel a virág szára nincs vízben ezért nem is lesz olyan tartós. Ezt kiküszöbölheted, ha alátétet raksz a ládába/kosárba és egy oázisba teszed a virágokat. Egy kicsit több munkád is lesz vele, de tovább is élvezheted a színes szirmok látványát!

Koszorú

A hortenziáról azt olvastam egy külföldi blogon, hogy ki is lehet szárítani. A virágokat levágta, otthagyta a kerti padon (mert elfeledkezett róluk) és gyönyörűen megszáradtak. Sajnos én még nem próbáltam ki, de ha valaki megpróbálkozik vele, örömmel várom az információt. A vágott vagy szárított virágokból gyönyörű koszorút készíthetsz, mutatok néhány csodás példányt!

Legközelebb ha a virágbolt közelében járok tuti beszerzek egy ilyen hortenzia bokrot!

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó