Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Papír dekorációk Papír dekorációk Your World © Minden jog fenntartva

Menő papírdekorációk

Egyre nagyobb teret hódit magának a papír, mint dekorációs alapanyag. Egy jó party elengedhetetlen kellékei lettek a papír dekorációk, gondolok itt a lampionokra, papírvirágokra és egyék kiegészítőkre. Nemrég feltérképeztem a hazai kínálatot és a meghívóktól kezdve egészen a poharakig és muffinpapírokig minden kapható. Na de mire is gondolok itt pontosan, és mennyi mindent lehet elkészíteni ezekből a papírokból, azt mindjárt kiderül!

Tissue paper vagy selyempapír

A külföldön tissue paper-ként ismert papír (selyempapír) dekorációk már régóta hódítanak. Az esküvői díszítés majdhogynem elengedhetetlen kellékei lettek a selyempapírból készült virágok, melyeket különböző méretűre és virágtípusra lehet alakítani. Nagy előnye az is, hogy ezt a papírt a szivárvány minden színében lehet kapni és a legkülönfélébb színkombinációkból is gyönyörű végeredmény hozható ki.

Muffin, cupcake papírok és kapszlik

Most, hogy erről írok rákerestem googleben, hogy mi a különbség a muffin és a cupcake között, mert eddig számomra ez egy nagy rejtély volt. Tehát, mint kiderült a kettő teljesen más! A muffint ugye mindenki ismeri, mini kis süti amit nem nagyon szoktunk díszíteni, inkább a belsejébe dobálunk bele ezt-azt, lehet édes és sós és nagyobb, mint egy cupcake. A cupcake tulajdonképpen egy mini torta és a tetejét vajkrémmel díszítik, meg minden egyéb csicsával, ami csak ráfér.Tehát ezekhez csomóféle színes papírt lehet kapni, amik már a sütivel együtt egy gyönyörű együttest alkotnak.

Papírpoharak

Egy jó kertiparti nem maradhat el papírpoharak nélkül! A legegyszerűbb fehér pohártól egészen a különleges és újabban nagyon menő chevron mintásig mindent lehet kapni mostanában. Előnye, hogy nem kell utána mosogatni, másik előnye, hogy marha jól néz ki és nemcsak ivásra lehet használni, hanem dekorációnak is tökéletes.

Papírszívószálak

A vintage őrület óta megsokszorozódott a papírszívószálak eladása is, legalábbis a pinterestes táblám szerint biztosan. Már nem divat a műanyag, sokkal inkább a papír változat, ami a pöttyöstől a csíkosig mindenféle színben és mintában elérhető. A szívószálakat a szíváson kívül dekorációként is látom sok helyen, tény, hogy nagyon mutatós! Egyéb felhasználási módjai is  lehetnek pl. a cake popba szúrt szívószálak, ültetőkártya tartó és hipster jelképek "pálcikája".

Dekortapaszok

A dekortapasz is tulajdonképpen papírból készül, csak ragadós az egyik fele. Nagyon-nagyon sok mindenre lehet használni, nem is tudok választani, hogy mit emeljek ki. Nekem is van jópár darab itthon és a boríték lezárásától a naptáram díszítéséig már mindenre használtam. Szerintem minden íróasztalon legalább 3 tapasznak lennie kell! :D

Lampionok

A nyári esküvők, a kerti grillezések, a szülinapi bulik kelléke lehet a lampion. De gyerekszobába bármikor mehet, minden évszakban jól mutat. A tárcsás lampionok nem olcsóak, viszont nagyon jól fogják a port! Én csak átmeneti dekorként alkalmaznám, bármilyen helyiségről van szó. A lampionokat egyébként be tudod szerezni az ikeában is vagy láttam már online papírboltokban is nagy színválasztékban.

Papírzacskók, csomagolások

Az egészen egyszerű barna csomagolópapír is visszajött a divatba, pont azért mert az egyszerűsége miatt nagyon sokféleképpen variálható. A papírzacskók pedig átváltottak színesbe és az ajándékcsomagolás legfőbb kellékei lettek. A zacskót csak le kell ragasztani például egy színben hozzá illő dekortapasszal és már nem is kell tovább bajlódni a csomagolással.

Gubacsi Judit

Kedves Látogató,
köszönöm, hogy itt vagy, ha bármilyen kérdésed van emailben felteheted!
info@yourworld.hu vagy info@yourdecor.hu

 

Save

Save

Save

Save

Kiemelt Videó